Kirjoloxioita tupsahti saareen

Lauantaina 6.7.2013 pääsimme palaamaan takaisin Utöhön sairastettuamme koko viikon ankaraa virusflunssaa – joka ei vieläkään ole ihan ohi. Lähdimme kuitenkin aamulla kohti Nauvoa, jossa kova kesämeininki päällä. Mahduimme sekaan ja teimme kauppareissun ja joimme kahvit vierasvenesatamassa. Eivorille saapui aika maltillisesti väkeä, lintuihmisiä lisäksemme Perttulan Heli Porista. Matkalla reipas (11 m/s) luoteistuuli ja aurinkoa, lintuja ei ihmeempiä. Utöhön saavuttiin klo 17.30 ja ilta kului kevyissä kotiaskareissa. Heli kävi itärannalla ja näki mm. 10 liroa ja 4 suosirriä ja saaressa jo olleet Kaisa Kivinen, Tuula Suihko ja Tatu Sikkinen olivat nähneet tänään mm. punakuirin, kirjokertun sekä kirjosiipikäpylinnun.

UTÖN LAPINTIIROILLA ON JO LENTOPOIKASIA

Sunnuntai 7.7.2013 oli lämmin, aurinkoinen ja heikkotuulinen päivä. Aamulla staijasin 1,5 tuntia luotsiasemalla, myöhemmin pari saarikierrosta. Muuttavana/merellä nähtiin 2 kuikkaa, 17 ruokkia, 3 mustalintua, ad-pikkulokki ja kahlaajia mm. 2 pikkukuovia, 7 valkovikloa, 13 liroa, 9 suokukkoa, 9 suosirriä, 3 töyhtöhyyppää, taivaanvuohi ja metsäviklo. Itäniityllä havaittiin edelleen ruisrääkkä, luhtakerttunen ja 2 kirjokerttua ja saaressa kierteli 4 uuttukyyhkyä ja käki. Pikkukäpylintuja nähtiin 8 mutta kirjosiipikäpylintuja peräti 7 – niistä 1 koiras ja muut naaraspukuisia. Kirjoloxiat viihtyivät parhaiten telttapaikan männyissä mutta kiertelivät myös Gamla Postenilla, lammashaassa ja saunamme länsipuolella. Tuleekohan niillä oikein kunnon vaellus..? Mainittakoon vielä aamulla n. 60 harmaahyljettä länsipuolen luodoilla makoilemassa ja Kaisan porukka löysi päivällä Ormskäriltä laulavan idänuunilinnun.

KOIRAS KIRJOSIIPIKÄPYLINTU ON KAUNIS LINTU
KOIRAS KIRJOSIIPIKÄPYLINTU ON KAUNIS LINTU

Maanantaina 8.7.2013 nousi kova (15 m/s) pohjoisluoteinen tuuli, taivas oli pilvetön ja ilma tuulesta huolimatta melko lämmin. Aamulla staijia runsas tunti, muuten rauhallista oleskelua – flunssa vaivaa pahasti edelleen. Merellä näkyi mm. kuikka, 54 ruokkia ja 77 mustalintua, saaressa havaittiin kahlaajia mm. pikkukuovi, 2 valkovikloa, metsäviklo, suokukko, 8 liroa ja 16 suosirriä. Kirjokerttu näyttäytyi tänäänkin ja kirjosiipikäpylintuja kierteli 1-2 eri puolella saarta. Nautittiin Markuksen ja Minnan kanssa ”italialaista arkilounasta”, kesto vajaa 4 tuntia… Mantereelle lähtivät tänään Heli Perttula sekä Kivisen Kaisan porukka, saareen saapui Tittosen Jouni.

PIENIÄ TELKKIEN KOIRASPARVIA VALUU ETELÄÄN
PIENIÄ TELKKIEN KOIRASPARVIA VALUU ETELÄÄN

Lisää kirjoituksia

Väkeä riittää

Maanantaina 15.7.2024 oli aurinkoista ja lämmintä (20 astetta), etelätuulta 5-6 m/s. Kierrettiin saaren...

Kuovisirrit saapuivat

Torstaina 11.7.2024 etelästä saapui matalapaine ja saatiin vesisadetta aamulla ja illalla, päivällä oli...

Muuttokahlaajia odotellessa

Maanantaina 8.7.2024 länsilounainen tuuli oli rauhoittunut, enää 6-8 m/s. Pääosin oli aurinkoista ja...

Kesäsateita ja kovaa tuulta

Torstaina 4.7.2024 oli vähän epävakaisempaa – aamulla saatiin vähän sadetta, päivälläkin muutama tippa,...

Lintuja ja vieraita

Maanantaina 1.7.2024 yö oli sateinen ja aamulla oli tiheää sumua. Myöhemmin selkeni, lämpöä...

Pientä syysmuuton piristymistä

Torstaina 27.6.2024 sama säätyyppi jatkui: pilvetöntä, lämpöä 22 astetta ja heikkoa, 3-4 m/s,...