Kovaa tuulta ja kylmää – linnut vähenevät

Maanantaina 20.10.2014 oli vähän sadetta, sumua ja myös pilvipoutaa. Tuuli heikkeni ja kääntyi iltapäivällä pohjoiseen alkaakseen hiljalleen voimistua. Lämpöä oli tänään 11 astetta. Saaren komppausta, joka tuotti mm. 2 piekanaa, 4 varpushaukkaa, isolepinkäisen, pikkutikan, 3 taivaanvuohta, 9 tiltalttia, 6 mustapääkerttua, pyrstötiaisen, pulmusen ja 2 mustaleppälintua (ad-koiras ja nuori koiras).

RAUTIAISIA ON VIELÄ USEITA
RAUTIAISIA ON VIELÄ USEITA

Mustarastaiden muutto on nyt kunnolla käynnistynyt, tänään nähtiin 45 yksilöä. Itärannalla ruokaili edelleen nuori kuovisirri ja ruovikossa äänteli ainakin 2 luhtakanaa. Mantereelle lähti iltapäivällä kuusi lintumiestä ja saareen saapui uusina ainakin Juhani Mälkönen, Ilkka Vieno, Ilkka Laitinen, Markku Salo ja Jyrki Kuusela.

MUSTALEPPÄLINTUJA ON NÄKYNYT YLLÄTTÄVÄNKIN MONTA NÄIN SYKSYLLÄ
MUSTALEPPÄLINTUJA ON NÄKYNYT YLLÄTTÄVÄNKIN MONTA NÄIN SYKSYLLÄ

Tiistaina 21.10.2014 oli syksyn toistaiseksi kylmin päivä, lämpöä vain 4 astetta. Itätuuli voimistui 10-12 m/s ja heikkoa sadetta/tihkua pitkin päivää. Vähän stajia mutta saari toki kierrettiin. Maininnan ansaitsevat mm. 3 laulujoutsenta, valkoposkihanhi, harmaasorsa, kapustarinta, 3 lehtokurppaa, 2 taivaanvuohta, jänkäkurppa, sarvipöllö ja päiväpetolinnuista kanahaukka, 5 varpushaukkaa, hiirihaukka, 2 piekanaa, sinisuohaukka, ampuhaukka ja 1kv muuttohaukka. Eteläniemen ulkopuolen luodolla ruokaili 2 merisirriä. Pikkulintupuoli oli aika niukka, mm. 2 isolepinkäistä, tiltaltti, västäräkki, 2 pulmusta, 20 rautiaista ja edelleen ad-koiras mustaleppälintu.

LAULUJOUTSENTEN MUUTTO ON VASTA ALUSSA
LAULUJOUTSENTEN MUUTTO ON VASTA ALUSSA

Keskiviikkona 22.10.2014 oli vähän ns. välipäivä, itäkoillinen tuuli puhalsi edelleen kovaa – enimmillään 15-16 m/s, taivas oli pilvessä ja lämpötila vain 3 astetta. Merelle staijattiin mutta kova väreily haittasi pahasti näkyvyyttä. Päivän havainnoista mainittakoon naarasuivelo, 15 varpushaukkaa, ampuhaukka, isolepinkäinen, pikkutikka, 4 taivaanvuohta, jänkäkurppa, 2 pyrstötiaista, 2 mustapääkerttua, 2 tiltalttia ja peräti 4 mustaleppälintua – 2 ad koirasta ja 2 naaraspukuista. Harvinaisen monta ”mulelia” näin syysmuuton aikaan! Mälkönen, Metsäranta, Ahti, Laitinen ja Jokinen lähtivät tänään mantereelle.

SEPELKYYHKYJEN MUUTTO JO HIIPUU
SEPELKYYHKYJEN MUUTTO JO HIIPUU

Lisää kirjoituksia

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6.5.2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo itäkoillista tuulta...

Sepellintuja saaressa

Torstaina 2.5.2024 oli turistikeli – pilvetöntä, heikkoa (3-5 m/s) itä- ja koillistuulta ja...