Pähkinähakit saapuivat

Torstaina 15.8.2013 ei satanut vaan oli pilvipoutaa, illalla auringonpaistettakin.  Navakka länsiluoteinen tuuli puhalsi 9-11 m/s. Kiersin itäosaa ja staijailin aamulla luotsiasemalla. Mainittavimmat havainnot tänään olivat 3 tuulihaukkaa, käki, 7 käpytikkaa, pikkukäpylintu, 23 keltavästäräkkiä ja edelleen 2kv koiras mustaleppälintu (meidän pihalla). Kahlaajia näkyi mm. 3 isokuovia, pikkukuovi, 13 suosirriä, 4 kuovisirriä, 2 suokukkoa, 7 liroa ja 2 valkovikloa mutta vesi on edelleen (liian) korkealla. Petolintumuuton alkuakin tässä jo odottelen…

MUSTALEPPÄLINNUN SULKASATO ETENEE
MUSTALEPPÄLINNUN SULKASATO ETENEE

Perjantai 16.8.2013 oli aurinkoinen ja lämmin, tuuli oli lounaasta 5-6 m/s. Tunnin staiji aamulla luotsiasemalla ja itäosan kierros tuottivat niukasti havaintoja – mm. 4 isokuovia, 2 pikkukuovia, 2 valkovikloa, 4 liroa, 9 suosirriä ja 3 kuovisirriä. Käpytikkoja oli tänään 10, mainittavaa myös 2 haapanaa pitkästä aikaa. Iltapäivällä saareen saapui orneja Hilkkeen Hannu ja Nurmen Timo, molemmat avec.

VALKOVIKLO ON PÄIVITTÄINEN LAJI
VALKOVIKLO ON PÄIVITTÄINEN LAJI

Lauantaina 17.8.2013 oli vaihteeksi taas sadepäivä. Pieniä taukojakin oli ja tuuli oli navakka etelästä. Aika niukasti retkeilyä, en edes käynyt itärannalla. Mainittavimmat havainnot olivat saareen viiden vuoden tauon jälkeen ilmestyneet pähkinähakit, 3 yksilöä, jotka hyörivät koko iltapäivän kyläalueella.  Lisäksi näkyi mm. valkoviklo, 11 käpytikkaa, 2 sirittäjää, urpiainen, 10 keltavästäräkkiä ja edelleen 2kv koiras mustaleppälintu. Outi saapui illansuussa saareen ja illalla irroteltiin hotellilla vauhdikkaassa jazztapahtumassa, joka oli likimain loppuunmyyty.

PÄHKINÄHAKKEJA PITKÄSTÄ AIKAA
PÄHKINÄHAKKEJA PITKÄSTÄ AIKAA

Sunnuntai 18.8.2013 oli kaunis, puolipilvinen ja lämmin päivä. Etelätuuli henkoili 6-8 m/s. Kiersimme likimain koko saaren ja muuttolintuja ilmaantuu hiljalleen lisää – varsinkin herne- ja pensaskerttuja, pensastaskuja sekä pajulintuja. Tänään saapuivat saareen myös ensimmäiset 11 räkättirastasta. Kahlaajia havaittiin mm. 2 kapustarintaa, 6 isokuovia, pikkukuovi, 3 valkovikloa, mustaviklo, 5 liroa, 19 suosirriä ja 3 kuovisirriä. Urpiaisia oli tänään peräti 7, kaikki cabaret-tyyppisiä ruskeita yksilöitä. Kylällä hyöri edelleen 3 pähkinähakkia ja mustaleppälintu nähtiin edelleen pihamme tuntumassa. Käpylintujakin liikkui – pikkukäpylintuja 11 ja kirjosiipikäpylintuja 4+2 pienen tauon jälkeen tööttäilemässä kyläalueella. Hilke ja Nurmi lähtivät tänään mantereelle samoin kuin neljä muuta saaressa käynyttä ornia.

NUORET ISOKUOVIT OVAT LYHYTNOKKAISIA
NUORET ISOKUOVIT OVAT LYHYTNOKKAISIA

Lisää kirjoituksia

Kahlaajamuuttoa ja hyönteissyöjiä

Torstaina 23.5.2024 oli edelleen pilvetöntä ja lämpöä 16 astetta, nyt kuitenkin reipasta itätuulta...

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6.5.2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo itäkoillista tuulta...