Pohjoistuulta ja auringonporotusta

Maanantaina 15.7.2013 oli aluksi heikkoa luodetuulta, illalla voimistuvaa lounaistuulta. Aurinko paistoi taas likimain koko päivän. Aamulla tarkkailin vajaat kaksi tuntia luotsiasemalla, muuten kiertelyä kylällä ja itäosassa. Saaressa on paljon turisteja mutta muutama lintukin silti näkyi… Mainittavia mm. 11 ruokkia, 3 pikkukuovia, 3 liroa, 2 valkovikloa, ad-kuovisirri itärannalla ja 3 naaras-kirjosiipikäpylintua aamulla hetken luotsiaseman lähellä pihlajassa.

LIRO ON AJANKOHDAN YLEISIMPIÄ KAHLAAJIA
LIRO ON AJANKOHDAN YLEISIMPIÄ KAHLAAJIA

Tiistai 16.7.2013 oli jälleen pilvetön päivä, aamun reipas pohjoistuuli heikkeni illaksi. Aamulla tunnin staiji luotsiasemalla, lisäksi kiertelyä kylällä ja itäosassa. Jokunen kuvakin syntyi taas. Havainnoista mainittavia olivat mm. kaakkuri, 31 ruokkia, 7 tervapääskyä, valkoviklo, 6 liroa, metsäviklo, taivaanvuohi ja itärannalla 5 jp kuovisirriä (muttei yhtään suosirriä!). Raripuskassa näkyi taas kirjokerttu ja kylällä pyöri koko päivän peräti 12 kirjosiipikäpylintua (2 koirasta, muut naaras/juv) – pääosin piilottelivat Gamla Postenin männikössä.

KAUNIS ON NAARAS KIRJOSIIPIKÄPYLINTUKIN!
KAUNIS ON NAARAS KIRJOSIIPIKÄPYLINTUKIN!

Keskiviikkona 17.7.2013 jatkui navakka pohjoistuuli ja taivas oli edelleen pilvetön. Ei oikein lintukeli. Aamulla runsaan tunnin staiji luotsiasemalla, muuten hotellialueen, kylän ja itäosan pari komppauskierrosta. Mainittavaa mm. 2 allia, 15 ruokkia, 4 pikkukuovia, 2 valkovikloa, 5 liroa, 5 suosirriä ja 4 kuovisirriä. Kirjosiipikäpylintuja edelleen mukavasti: nyt 1 juv saunalahden perukassa, 1 naaraspukuinen raripuskan luona lennossa ja ainakin 9 yksilöä (1k, muut n/juv) Gamla Postenin männyissä. Meri- ja harmaalokit verottavat kovaa kyytiä saaren ainoaa pilkkasiipipoikuetta ja ainoaa tukkakoskelopoikuetta.

TUKKAKOSKELO PUOLUSTAA POIKASIAAN MERILOKILTA
TUKKAKOSKELO PUOLUSTAA POIKASIAAN MERILOKILTA

Torstaina 18.7.2013 aurinko porotti ja luoteistuuli puhalsi, tosin heikommin kuin viime päivinä muuten. Aamulla taas tunnin staijaus, myöhemmin kevyt kyläkierros ja illansuussa kierros itärannalle. Otin päivän kevyesti kun keskityin välillä kirjoitushommiin. Havaintoja kertyi mm. kaakkuri, 6 ruokkia, 9 suosirriä, 3 kuovisirriä, 9 liroa, 15 pikkukäpylintua ja jälleen kirjosiipikäpylintujakin: 2 naarasta ja 1 nuori lammashaan nurkalla. Merivesi on aika korkealla eli itärannalla huonosti kahlaajapaikkoja tällä hetkellä.

SUOSIRREJÄ ON TOISTAISEKSI OLLUT NIUKASTI
SUOSIRREJÄ ON TOISTAISEKSI OLLUT NIUKASTI

Lisää kirjoituksia

Kahlaajamuuttoa ja hyönteissyöjiä

Torstaina 23.5.2024 oli edelleen pilvetöntä ja lämpöä 16 astetta, nyt kuitenkin reipasta itätuulta...

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6.5.2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo itäkoillista tuulta...