Pientä liikettä merellä

Maanantaina 25.3.2013 jatkui pohjoinen ilmavirtaus, tosin heikentyneenä. Taivas oli pilvetön ja päivällä lämpöä jo 2 astetta. Muutto oli kuitenkin yhä lähes olematonta – parin tunnin tapitus tuotti mainittavaa vain 6 haahkaa, 11 riskilää, 10 allia, 5 tukkakoskeloa ja uuttukyyhkyn. Kylällä kettusirkku lauloi n. 10 minuuttia, lisäksi edelleen kottarainen, peippo sekä illalla huuhkaja Ormskärillä. Merikotkia näkee tuon tuosta, ehkä 5-10 yksilöä, osa ilmeisesti muuttavia (korkealla) ja kyhmyjoutsenia on rantavesissä n. 70 yksilöä. Päivä kului aika paljon Omanin lintukuvien parissa sekä vahvistettaessa laituriamme mahdollisia jään liikkeitä vastaan, vedenpintahan on nyt yli puoli metriä normaaliarvojen alapuolella. Lumiaron Riku ja Päivi ovat ilmestyneet saareen lintuja katsomaan.

LUOTOKIRVISIÄ ON TALVEHTINUT ONNISTUNEESTI UTÖSSÄ

LUOTOKIRVISIÄ ON TALVEHTINUT ONNISTUNEESTI UTÖSSÄ

Tiistaina 26.3.2013 jatkui sama säätyyppi – pohjoistuuli 6 m/s, pilvetöntä ja 1 aste lämmintä. Staijausta n. 2,5 tuntia, muuten kevyttä kiertelyä. Merellä näkyi mm. 29 haahkaa, 2 pilkkasiipeä, 31 riskilää, 77 allia, 4 tukkakoskeloa ja 66 tukkasotkaa. Liikehdintä on siis hiukan vilkastunut. Kylällä/rannoilla näkyi mm. 2 uiveloa, lapasotkapari, merihanhi, kettusirkku, kottarainen ja peippo. Outi saapui mantereelta ja myös Varesvuon Markus ja Minna, joiden kanssa istuttiinkin pitkästä aikaa iltaa.

KETTUSIRKKU LAULAA SILLOIN TÄLLÖIN

KETTUSIRKKU LAULAA SILLOIN TÄLLÖIN

NUORIA MERIKOTKIA PIISAA

NUORIA MERIKOTKIA PIISAA

Keskiviikkona 27.3.2013 yö oli edelleen kylmä (-6 astetta) ja taivas pilvetön, päivällä tuuli kääntyi lounaaseen (vihdoin!) ja yltyi 9 m/s, lämpöä enimmillään 2 astetta. Merellä näkyi mm. 41 haahkaa, 5 riskilää, 92 allia, 4 tukkakoskeloa, 24 tukkasotkaa, 6 uiveloa ja 2 laulujoutsenta. Pulmusia nähtiin 1+1 ja kylällä lauleli useampaan otteeseen kettusirkku sekä kottarainen. Kuljettiin jäitä pitkin itäosan ympäri sekä Torsholman hylylle majakan alapuolella, muuten avovettä. Muutto edelleen vaisua. Muuttohaukkaa ei enää ole näkynyt moneen päivään, ehkä on lähtenyt jo mantereelle päin…

MUUTAMA VIHERPEIPPO ON ILMESTYNYT SAAREEN

MUUTAMA VIHERPEIPPO ON ILMESTYNYT SAAREEN

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.