Säät koettelevat

Maanantaina 3.11.2014 sumuinen keli jatkui, näkyvyys oli heikko ja valoa kovin vähän, lounaistuulta 16-18 m/s mutta lämpöä vielä 10 astetta. Kierrettiin etelä- ja itäosat, ei staijia, mutta Ville-Veikon kanssa keskityttiin pikku-uikkua kuvaamaan – huonot valot tosin haasteena. Mainittavimmat havainnot olivat töyhtöhyyppä, 4 lehtokurppaa, tiltaltti, västäräkki, 11 punakylkirastasta ja pikku-uikku, joka viihtyi koko päivän venevajojen liepeillä, piileskelevä lajityypilliseen tapaan. Mantereelle lähtivät mm. Vienon Ilkka sekä Laaksosen Juha.

PIKKU-UIKKU RANTAVAJOJEN HEIJASTEISSA

PIKKU-UIKKU RANTAVAJOJEN HEIJASTEISSA

Tiistaina 4.11.2014 kehnot kelit jatkuivat – sumua, tihkusadetta ja kovaa (15-19 m/s) etelälounaista tuulta, lämpöä 10 astetta. Merelle ei nähnyt ja saaressa oli vähän lintuja. Nähtiin mm. töyhtöhyyppä edelleen, lehtokurppa, 5 taivaanvuohta, jänkäkurppa, pikkutikka, tilhi sekä itärannan ruovikossa äänteli 1-2 luhtakanaa. Pikkulinnuista mainittakoon 3 västäräkkiä, 7 peukaloista, 3 rautiaista, 2 punarintaa ja tiltaltti. Pikku-uikkua ei enää löytynyt, oli jatkanut matkaansa viime yönä.

PIKKUVARPUSIA VIIHTYY EDELLEEN SAARESSA

PIKKUVARPUSIA VIIHTYY EDELLEEN SAARESSA

Keskiviikkona 5.11.2014 nähtiin vihdoin taas merelle ja niinpä staijattiin luotsiasemalla useita tunteja. Taivas oli pilvessä ja tuuli oli kääntynyt pohjoiseen (10-12 m/s) ja myöhemmin koilliseen (13 m/s), lämpötila putosi 4-5 asteeseen. Nähtiin muuttavana/merellä mm. 11 laulujoutsenta, jouhisorsa, 14 mustalintua, 3 pilkkasiipeä, 22 muuttavaa merikotkaa, kanahaukka, 3 varpushaukkaa, hiirihaukka, piekana, 2 pikkulokkia ja 67 naakkaa. Länsipuolella lenteli 4 merisirriä ja pääsaaren ympärillä viihtyi pari tuntia admuuttohaukka, joka päivemmällä lähti korkealla lounaaseen. Pikkulinnuista mainittavin oli Patteriniemeltä noussut tunturikiuru, joka lensi hotellin suuntaan mutta ei löydetty enää uudelleen. Syksyn jo neljäs ”ere”! Muita pikkulintuja olivat mm. västäräkki, 11 tilheä, 7 peukaloista, punarinta, 4 puukiipijää, 3 pulmusta ja pajusirkku. Sällylä lähti mantereelle ja saareen saapuivat lintumiehistä Tittosen Jouni ja Jarmo Koivisto.

MANTEREEN PAKKANEN PISTÄÄ HILJALLEEN LAULUJOUTSENET LIIKKEELLE

MANTEREEN PAKKANEN PISTÄÄ HILJALLEEN LAULUJOUTSENET LIIKKEELLE

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.