Ankeaa säätä, tuttuja lintuja

Torstaina 29.1.2015 oli jälleen sadepäivä – sade taukosi vasta myöhään iltapäivällä. Etelätuuli puhkui puuskissa jopa 23 m/s, lämpöä oli lähes 4 astetta. Iltapäivällä tein kovassa tuulessa kävelykierroksen itärannalla ja eteläniemessä mutta linnut piilossa. Mainita voi 2 lapasotkaa, 2 punarintaa, rautiaisen, 4 räkättiä ja itärannalla nyt 17 merisirriä tuulen suojassa. Eteläkärjessä tuli vähän videoitua aaltoja ja kuohuja.

PUNARINTOJA ON SAARESSA EDELLEEN AINAKIN KOLME

PUNARINTOJA ON SAARESSA EDELLEEN AINAKIN KOLME

Perjantaina 30.1.2015 satoi aamulla räntää ja vettä, myöhemmin oli pilvipoutaa ja lämpöä 2 astetta. Etelätuuli puhalsi edelleen 12-16 m/s ja staijaus jäi tänään välistä sateenkin takia. Kierros kylällä ja itäosassa tuotti mm. niittykirvisen, rautiaisen, punarinnan, 4 räkättiä ja itärannalla piipersi nyt kaikkiaan 22 merisirriä. Osa päivästä kului taas kirjoitushommissa. Hyvärisen Ismo saapui iltalaivalla saareen kuten myös runsaat parikymmentä kameraseuralaista.

TORSTAINA NÄKYI SATEENKAARI

TORSTAINA NÄKYI SATEENKAARI…

...JA ETELÄKÄRJESSÄ AALTOJA

…JA ETELÄKÄRJESSÄ AALTOJA

Lauantaina 31.1.2015 oli ”talven” ikävin ulkoilusää tähän mennessä – lähes taukoamatonta vesisadetta, kova (14-16 m/s) itätuuli ja lämpöä 2 astetta. Tunnin staijailin tyhjää merta luotsiasemalla ja vähän kiertelin kylällä – Ismo kolusi myös itäosan ja hotelliniemen. Mainittavia havaintoja olivat 2 lapasotkaa, haahka, taivaanvuohi, 34 merisirriä, niittykirvinen, 5 tilheä, 2 peukaloista, rautiainen ja 2 punarintaa.

MUSTARASTAITA ON SAARESSA LÄHES 20 YKSILÖÄ

MUSTARASTAITA ON SAARESSA LÄHES 20 YKSILÖÄ

Sunnuntaina 1.2.2015 samanlainen koiranilma jatkui – vesi- & räntäsadetta, heikkenevää itätuulta ja lämpöä 1 aste. Lähdin vaihteeksi mantereelle hoitamaan asioita, pian taas takaisin ja ehkä nämä kelitkin hiljalleen rauhoittuvat. Ennen laivan lähtöä näkyi mm. riskilä, haahka, 10 tukkakoskeloa, 9 merisirriä, taivaanvuohi, niittykirvinen, luotokirvinen, laulurastas, 8 peukaloista, rautiainen ja 3 punarintaa. Knivskärin reunamerkillä istuskeli jälleen admuuttohaukka ja laivamatkalla nähtiin myös mm. 3 pilkkasiipeä, 19 riskilää ja 5 merisirriä. Ihan mukavaa helmikuista lajistoa tänään.

RUOKINNALLA KÄY TALITIAINEN, JOLLA ON SELÄSSÄ IKÄVÄN NÄKÖINEN KASVAIN

RUOKINNALLA KÄY TALITIAINEN, JOLLA ON SELÄSSÄ IKÄVÄN NÄKÖINEN KASVAIN

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.