Takaisin Utöhön

Perjantaina 15.11.2019 lähdettiin iltapäivällä Outin kanssa takaisin Utöhön. Sateisten Helsinkipäivien jälkeen oli mukava puolipilvisessä kelissä matkata Nauvoon kahville, kunnes siirryttiin m/s Eivorille. Normiperjantain tapaan laivalla oli kohtalaisen paljon väkeä, ei kuitenkaan tällä kertaa lintuporukkaa. Matka taittui leppoisasti alakerran telkkarista Suomen futismatsia seuraten, odotettu EM-kisalippu maajoukkueelle palkintona. Utöhön saavuttiin klo 22.50. Saaressa oli lintuväkeä Järvisen Mikon ja Anun lisäksi Vilen, Granroth, Kilpeläinen, Suominen ja Vaahtila.

KOVASSA AALLOKOSSA LUOTSIN SIIRTYMINEN LAIVAAN ON TAITOLAJI - LUOTSIVENE LIIKKUU KOVIN ERI TAHTIIN KUIN ISO LAIVA

KOVASSA AALLOKOSSA LUOTSIN SIIRTYMINEN LAIVAAN ON TAITOLAJI – LUOTSIVENE LIIKKUU KOVIN ERI TAHTIIN KUIN ISO LAIVA

Lauantaina 16.11.2019 taivas oli paksussa pilvessä, hämärää, + 7 astetta ja kovaa (11-15 m/s) itätuulta. Staijia pari tuntia, mutta merellä oli hyvin hiljaista. Saarta kierrettiin, lintuja oli osin tuulen takia melko niukasti näkyvillä. Nähtiin mm. koiras haahka, 14 allia, pilkkasiipi, taivaanvuohi, sepelkyyhky, huuhkaja, 3 närheä ja 35 tilheä. Mainittavia pikkulintuja olivat niittykirvinen, 3 peukaloista, 2 rautiaista, 8 punarintaa, 8 punakylkirastasta, mustapääkerttu, pyrstötiainen, 3 pikkuvarpusta, tikli ja pajusirkku.

NÄRHI MARRASKUUN NIUKOISSA VALOISSA

NÄRHI MARRASKUUN NIUKOISSA VALOISSA

Sunnuntaina 17.11.2019 oli edelleen pilvistä ja tuulista, nyt puhalsi lounaasta navakasti 10-14 m/s. Lämpötila kipusi 9 asteeseen, näkyvyys merelle oli hyvä. Staijia kolmisen tuntia majakalla, lisäksi kierrettiin likimain koko saari. Merellä nähtiin mm. 13 allia, 31 mustalintua, 5 pilkkasiipeä ja 3 naurulokkia. Saarikierros tuotti mm. lehtokurpan, taivaanvuohen, sepelkyyhkyn, 2 närheä ja 15 tilheä. Pikkulinnuista mainittakoon 6 peukaloista, 2 rautiaista, 7 punarintaa, mustapääkerttu, 2 tiltalttia, 2 pyrstötiaista, 3 pikkuvarpusta ja saunalahden rannalla edelleen pysyttelevä pikkusirkku. Lintu on viipynyt saaressa jo lähes viikon, mutta viivyttelijä vaikuttaa ihan hyväkuntoiselta. Mantereelle lähtivät tänään mm. Vilen, Granroth, Kilpeläinen, Suominen ja Vaahtila.

PIKKUSIRKKU ON VIIVYTELLYT SAARESSA JO LÄHES VIIKON

PIKKUSIRKKU ON VIIVYTELLYT SAARESSA JO LÄHES VIIKON

RAUTIAISIA ON VIELÄ AINAKIN PARI KAPPALETTA

RAUTIAISIA ON VIELÄ AINAKIN PARI KAPPALETTA

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.