Rauhallista

Torstaina 7.6.2018 tuuli kääntyi lounaaseen ja voimistui 13 m/s, puolipilvistä ja lämpöä 14 astetta. Aika kolean tuulinen oli fiilis. Staijattiin kolmisen tuntia luotsiasemalla, sitten vähän komppausta. Merellä vielä jonkin verran liikettä, mm. 7 kuikkaa, 4 kaakkuria, 50 gaviaa, 19 sepelhanhea, A/B 17, 109 mustalintua, 17 allia, 61 ruokkia, 2 vaaleaa merikihua ja kaukaa lounaasta saapui 3 ad laulujoutsenta saaressa jo olevien 2 laulujoutsenen seuraksi. Outoa joutsenliikehdintää näin kesäkuussa…Saaressa nähtiin mm. 2 kultarintaa, kirjokerttu, pikkukäpylintu ja rastaskerttunen edelleen, nyt hotellialueen rannassa.

PILKKASIIPIÄ ON SAARESSA 5-6 PARIA, LENTELEVÄT VIELÄ SOIDINLENTOAAN SAAREN YLLÄ
PILKKASIIPIÄ ON SAARESSA 5-6 PARIA, LENTELEVÄT VIELÄ SOIDINLENTOAAN SAAREN YLLÄ

Perjantaina 8.6.2018 oli puolipilvistä, heikko tuuli vaihteli pohjoisesta etelään ja lämpöä oli 15 astetta. Staijattiin noin 3 tuntia ja kierrettiin saarta, tosin aika niukasti, koska tehtiin tänään paljon maalaus- ym hommia kotona. Nuohoojakin kävi. Merellä nähtiin mm. kuikka, 10 gaviaa, 144 mustalintua, 3 allia, 14 ruokkia ja saaren itärannalla edelleen 2 laulujoutsenta. Saaressa oli hyvin hiljaista linturintamalla, mainita voi rytikerttusen ja myöhäisen pikkusiepon.

RYTIKERTTUNEN SAUNALLAMME
RYTIKERTTUNEN SAUNALLAMME

Lauantaina 9.6.2018 aurinko porotti lähes koko päivän, sadetta ei vieläkään (viimeksi lähes 2kk sitten!). Tuuli oli heikkoa, suunta vaihteli, ja lämpö kävi 16 asteessa. Staijia vajaa pari tuntia aamulla plus itäosan kierros, muuten koti- ja venehommia. Mainittavat havainnot olivat 12 mustalintua, 17 ruokkia, gavia sp, etelään muuttava valkoviklo, edelleen 2 paikallista laulujoutsenta ja rytikerttunen.

PENSASKERTTU ON SAAREN YLEISIMPIÄ PIKKULINTUJA
PENSASKERTTU ON SAAREN YLEISIMPIÄ PIKKULINTUJA

Tuntuu vahvasti siltä, että tänä vuonna saaressa ei pesi luhta- eikä viitakerttunen, ei satakieli eikä kirjokerttu. Kultarinnasta ei vielä osaa sanoa varmasti, mutta myös pikkuvarpunen on hävinnyt pesimälajistosta. Punavarpusia on 2 paria, samoin hemppoja ja sinitiaisia, mustapääkerttuja, leppälintuja, harmaasieppoja ja talitiaisia on kutakin ainakin 1 pari. Pensas- ja hernekerttuja sekä kivitaskuja on useita pareja ja luotokirvisiä ja pikkulepinkäisiä 2 paria. Uusia pesimälajeja ei näytä ilmestyneen tänä vuonna ja viime vuonna pesinyt urpiainenkin on pesimälajina kadonnut. Kuusiston Kimmo lähti aamulla mantereelle.

SKOUPPIKUVA MERIKOTKASTA, JOITA LIIKKUU 3-4 YKSILÖÄ SAAREN TUNTUMASSA
SKOUPPIKUVA MERIKOTKASTA, JOITA LIIKKUU 3-4 YKSILÖÄ SAAREN TUNTUMASSA

Sunnuntaina 10.6.2018 lähdimme Outin kanssa käymään mantereella. Päivä oli puolipilvinen, etelätuuli 4 m/s ja lämpöä 14 astetta. Staiji jäi nyt väliin, mutta kierrettiin kyläalue ja itäosa. Mainittavia havaintoja olivat jo etelään matkaavat mustaviklo, valkoviklo ja koiras suokukko sekä vanhalla telttapaikalla pyörähtänyt naaraspukuinen mustaleppälintu.

SYYSMUUTTAVA SUOKUKKO ITÄRANNALLA
SYYSMUUTTAVA SUOKUKKO ITÄRANNALLA

Lisää kirjoituksia

Lämpö tuo edelleen rareja

Maanantaina 27.5.2024 sama sää jatkui – auringonporotusta, +19 astetta ja heikkoa (alle 5...

Kahlaajamuuttoa ja hyönteissyöjiä

Torstaina 23.5.2024 oli edelleen pilvetöntä ja lämpöä 16 astetta, nyt kuitenkin reipasta itätuulta...

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...