Joulu Nummella

Jouluaattona 24.12.2011 ajelin illansuussa Nummelle, Outin kotitalolle, johon taas jouluksi kerääntyi paljon sukua perinteiseen maalaisjouluun. Juuri kun lähdin Turusta tuli tieto harjalinnusta Turun Laukkavuoressa mutta ajelin rauhassa ohi. Joulupäivänä 25.11.2011 tein Nummella pienen aamukierroksen Hyvelänjärven isolle tulva-alueelle, jossa näkyi mm. 26 kanadanhanhea ja 10 laulujoutsenta.

JOULUISIA KANADANHANHIA AAMUAURINGOSSA HYVELÄNJÄRVELLÄ

Joulunpyhät kuluivat muuten mukavasti eikä Tapaninpäivän myrskykään haitannut oloamme 1,5 tunnin sähkökatkosta kummemmin. Puita oli kyllä lähistöllä kaatunut kymmeniä mutta ei Nupusen talon pihapiiristä. Tapaninpäivän iltapäivällä ajelin takaisin Turkuun ja pysähdyin Laukkavuoreen harjalintua hakemaan monen muun etsijän seuraan. Eipä enää löytynyt, linnun oli kuulemma ”joku kuvaaja” pelottanut pois aamupäivällä eikä upupaa sen jälkeen nähty. ”Kuvaajalla” lienee ollut liian lyhyt objektiivi, ellei peräti pokkari…

Kävin harjalintupaikalla (n. tunnin) vielä 27.12. sillä aamulla tuli tieto, että upupa on jälleen paikalla. Kun ehdin Laukkavuoreen niin jälleen lintu oli pelotettu tiehensä, nyt tosiaan kuulemma pokkarikamerakuvaajan toimesta. Että sellaista.

Lisää kirjoituksia

Isomilvuksen seikkailut ja mantereella käynti

Torstaina 18 4 2024 sää kylmeni edelleen nyt enimmillään enää 4 astetta Itätuulta...

Pohjoisvirtaus hiljentää muuttoa

Maanantaina 15 4 2024 oli vaihteeksi aurinkoista mutta viileää Päivän maksimi oli 4...

Sateita ja sumuja, lintujakin

Torstaina 11 4 2024 puhalsi reipas lounaistuuli 10 13 m s ja taivas...

Avosettejä Utössä

Maanantaina 8 4 2024 oli pääosin aurinkoista reipasta lounaistuulta 10 12 m s...