Tuulista helmikuuta, lintujakin

Torstaina 5.2.2015 oli aika palata Utöhön. Päivä oli kaunis, puolipilvinen ja lämpötila nollassa, heikko länsituuli puhalsi. Ajelin Nauvoon, kävin kaupassa ja kahvilla, sekä siirryin m/s Eivorille parinkymmenen muun matkaajan joukkoon. Lintumiehiä tuli Utöhön lisäkseni kolme, Markku Kuitunen, Ari Ahtiainen ja Veli Niemi. Matkalla nähtiin mm. 5 laulujoutsenta, uivelokoiras, alli, 3 riskilää, 30 räkättiä, 2 tilheä, varpushaukka ja ilmeinen Asio Bokullan iltahämärässä. Jurmossa talvehtinut hiiripöllö näkyi hyvin laivasatamaan, istuskeli myötävalossa lipputangon nokassa. Utöhön saavuttiin klo 18.15.

TILHIÄ NÄKYY EDELLEEN PÄIVITTÄIN
TILHIÄ NÄKYY EDELLEEN PÄIVITTÄIN

Perjantaina 6.2.2015 oli jälleen napakka tuuli, nyt luoteesta 14 m/s. Yöllinen sade loppui aamulla ja päivä oli aurinkoinen ja lämmin (4.5 astetta). Staijia ja likimain koko saaren komppaus tuottivat mm. 9 allia, 11 tukkakoskeloa, 3 naurulokkia, sarvipöllön ja itärannalta 2 merisirriä. Admuuttohaukka istuskeli iltapäivällä taas Knivskärin reunamerkillä. Pikkulinnuista mainittavimmat olivat niittykirvinen, 2 rautiaista, 5 peukaloista, 2 punarintaa, 14 räkättiä, 8 tilheä ja Veli Niemi näki itäpäässä ohilentävän kangaskiurun.

NIITTYKIRVINEN TALVEHTII ITÄRANNALLA
NIITTYKIRVINEN TALVEHTII ITÄRANNALLA

Lauantaina 7.2.2015 oli kaunis aamupäivä – aurinkoa, rauhallista (5-7 m/s) länsituulta ja pari plusastetta. Iltapäivällä satoi räntää ja vettä ja lähestyvä syvä matalapaine alkoi nostattaa luoteistuulta, illalla oli jo 18 m/s. Aamulla staijia ja saaren komppausta – nähtiin mm. kaakkuri, 4 riskilää, lapasotka, 6 tukkakoskeloa, 2 naurulokkia ja jälleen admuuttohaukka Knivskärillä. Huuhkajakin päivysti aamuhämärissä Kobbanilla. Saaressa näkyi pikkulintuja mm. niittykirvinen, rautiainen, 2 punarintaa, 4 peukaloista, laulurastas, punatulkku, 9 räkättiä ja 27 tilheä. Illalla olin pitämässä kuvaesitystä hotellilla ja Outikin saapui iltalaivalla saareen.

RAUTIAINEN KÄY PÄIVITTÄIN RUOKINNALLAMME
RAUTIAINEN KÄY PÄIVITTÄIN RUOKINNALLAMME

Sunnuntaina 8.2.2015 ”Laina-myrsky” puhalsi pohjoisluoteesta – keskituuli 18-20 m/s ja puuskat enimmillään 27 m/s. Taivas oli pääosin aurinkoinen ja lämpötila likimain nollassa. Pitkin aamupäivää saatiin reippaita lumikuuroja. Staijaus jäi ymmärrettävästi vähälle mutta saarta kyllä kierrettiin ahkerasti. Mainittavimmat havainnot olivat sarvipöllö itäniityn reunalla, taivaanvuohi itäniityllä ja pikkulinnuista niittykirvinen, luotokirvinen, laulurastas, 4 punarintaa, 2 peukaloista, 5 tilheä ja vuoden ekat 2 vihervarpusta. Päivällä lähti mantereelle paljon porukkaa ja taisi Eivorkin vähän keinua…

KOVASSA TUULESSA ISOKOSKELO KÄYTTI PYRSTÖÄ PURJEENA...
KOVASSA TUULESSA ISOKOSKELO KÄYTTI PYRSTÖÄ PURJEENA…

Lisää kirjoituksia

Isomilvuksen seikkailut ja mantereella käynti

Torstaina 18 4 2024 sää kylmeni edelleen nyt enimmillään enää 4 astetta Itätuulta...

Pohjoisvirtaus hiljentää muuttoa

Maanantaina 15 4 2024 oli vaihteeksi aurinkoista mutta viileää Päivän maksimi oli 4...

Sateita ja sumuja, lintujakin

Torstaina 11 4 2024 puhalsi reipas lounaistuuli 10 13 m s ja taivas...

Avosettejä Utössä

Maanantaina 8 4 2024 oli pääosin aurinkoista reipasta lounaistuulta 10 12 m s...