Normaali kesäkeli palasi

Maanantaina 29.7.2019 lämpötila tippui lähes 10 astetta eilisestä (tänään enimmillään 20), aluksi navakkaa 10 m/s itätuulta, joka heikkeni ja kääntyi lounaaseen. Tunnin staiji aamulla ja itäosan kierros tuottivat hieman kirjattavaa – 21 ruokkia, 5 isokuovia, pikkukuovi, 35 liroa, 6 valkovikloa, käki, varpushaukka ja jälleen aamulla kesykyyhky, joka lenteli kylällä. En nähnyt lintua maassa, joten mahdollisista renkaista ei tietoa. Illalla itärannalla näyttäytyi syksyn eka jänkäsirriäinen. Satama alkaa jo selvästi hiljentyä vierasveneistä, lyhyt on Suomen kesäsesonki.

VALKOVIKLOJEN SYYSMUUTTO ON HYVÄSSÄ VAUHDISSA

VALKOVIKLOJEN SYYSMUUTTO ON HYVÄSSÄ VAUHDISSA

Tiistaina 30.7.2019 jatkui navakka koillis-pohjoisvirtaus 9-14 m/s, taivas oli puolipilvinen ja lämpöä oli 15-18 astetta. Aamulla tunti luotsiasemalla ja itäosa sekä Enskär kierrettiin. Nähtiin mm. mustalintu, 2 varpushaukkaa, käki, 4 pikkukäpylintua, 4 suokukkoa, 12 valkovikloa, 28 liroa, isokuovi, 4 taivaanvuohta, pikkutylli, töyhtöhyyppä ja punakuiri. Outi lähti iltapäivällä mantereelle ja Marko Järvenpää sekä Annika Tatterbach saapuivat saareen lintureissulle.

ITÄRANNALLA OLI YKSINÄINEN PUNAKUIRI

ITÄRANNALLA OLI YKSINÄINEN PUNAKUIRI

TAIVAANVUOHIA ON ILMESTYNYT MUUTAMIA, MUUTOLLA TIETYSTI

TAIVAANVUOHIA ON ILMESTYNYT MUUTAMIA, MUUTOLLA TIETYSTI

Keskiviikkona 31.7.2019 puhalsi edelleen navakasti (10-13 m/s) pohjoisesta, aamulla muutama heikko sadekuuro ja myöhemmin selkeää, lämpöä enimmillään 16 astetta. Aamulla staijia luotsiasemalla n. 1,5 tuntia, myöhemmin kiersin koko saaren lukuun ottamatta Kesnäsiä. Mainittavimpia havaintoja olivat mustalintu, tuulihaukka, nuolihaukka, varpushaukka, 2 käkeä, pikkukäpylintu ja jälleen renkaaton kesykyyhky – ehkä sama kuin pari päivää sitten. Kahlaajia nähtiin mm. 24 suosirriä, taivaanvuohi, töyhtöhyyppä, punakuiri, 2 pikkukuovia, 5 isokuovia (yhdellä lukurengas), 2 suokukkoa, kapustarinta, 4 valkovikloa, 19 liroa ja metsäviklo. Lisäksi Juha Laaksonen matkalla mantereelle ilmoitti nähneensä pikkutiiran m/s Eivorilta Knivskärin luona.

JOITAKIN MUUTTAVIAKIN MERIHARAKOITA ON NÄKYNYT

JOITAKIN MUUTTAVIAKIN MERIHARAKOITA ON NÄKYNYT

PIKKULEPINKÄISILTÄ EI VOI VÄLTTYÄ SAAREN ITÄOSASSA

PIKKULEPINKÄISILTÄ EI VOI VÄLTTYÄ SAAREN ITÄOSASSA

TESTAILIN VÄHÄN TELEJATKEITA - YLINNÄ 600 mm, KESKELLÄ 840 mm (1,4x jatke) JA ALINNA 1200 mm (2x jatke), KAIKKI KÄSIVARALTA.

TESTAILIN VÄHÄN TELEJATKEITA – YLINNÄ 600 mm, KESKELLÄ 840 mm (1,4x jatke) JA ALINNA 1200 mm (2x jatke), KAIKKI KÄSIVARALTA.

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.