Syksyn petomuutto käynnistyi

Maanantaina 10.8.2020 porotti aurinko jälleen koko päivän ja lämpöä oli 20 astetta. Pohjoisluoteinen tuuli puhalsi 7-9 m/s. Staijia aamulla 1,5 tuntia luotsiasemalla ja taas kiersin Kesnäsin ja saaren itäosat. Pohjoisenpuoleinen tuuli pisti syysmuuttoon vähän vauhtia – tänään jo mukavasti petolintuja ja merimetsojakin vähän enemmänkin. Nähtiin mm. 3 kuikkaa, 4 ruokkia, 195 merimetsoa, kurki, 9 merikihua, käki ja petolintuja merikotkien lisäksi 16 varpushaukkaa, 7 tuulihaukkaa ja 2 nuorta ruskosuohaukkaa. Kahlaajia oli edelleen aika niukasti – 4 tylliä, 4 suosirriä, liro, 19 valkovikloa ja 6 pikkukuovia. Muita havaintoja olivat mm. 3 luotokirvistä ja törmäpääsky. Varesvuon Markus ja Minna sekä vieraansa Dyringit lähtivät päivällä mantereelle, Timo Nisula saapui saareen lintureissulle.

TÄNÄÄN MUUTTI USEITA MERIMETSOPARVIA

TÄNÄÄN MUUTTI USEITA MERIMETSOPARVIA

Tiistaina 11.8.2020 oli jälleen aurinkoista ja lämmintä (21 astetta). Pohjoistuuli oli heikkoa, 2-6 m/s. Staijia aamulla 2 tuntia luotsiasemalla ja kierrettiin taas Kesnäs ja itäosat. Havaintoja tänään mm. 2 harmaahaikaraa, 5 ruokkia, silkkiuikku, 4 merikihua ja kahlaajia 6 suosirriä, syksyn eka nuori kuovisirri, 4 suokukkoa, 6 pikkukuovia, isokuovi, taivaanvuohi, liro, rantasipi, 4 tylliä ja 8 valkovikloa. Petolintuja muutti jokunen tänäänkin – 28 varpushaukkaa, 8 tuulihaukkaa, ampuhaukka ja 2 ruskosuohaukkaa. Pikkulinnuista mainittavia olivat pensastasku, keltavästäräkki ja pikkuvarpunen. Järvisen Mikko ja Anu saapuivat saareen.

tuulihaukka_01_Korppoo_08_20

NUORIA TUULIHAUKKOJA ON RUNSAASTI MUUTOLLA

NUORIA TUULIHAUKKOJA ON RUNSAASTI MUUTOLLA

Keskiviikkona 12.8.2020 oli edelleen aurinkoista ja lämmintä (20 astetta). Aamulla lähes tyyntä, iltapäivällä virisi lounaistuuli 6-7 m/s. Stajia aamulla 2,5 tuntia luotsiasemalla ja myöhemmin kierrettiin koko saari. Nähtiin mm. 4 kuikkaa, harmaahaikara, 6 merikihua, 2 käkeä ja merellä länsipuolella n. 15300 haahkaa. Petolintuja oli tyynessä kelissä nyt niukemmin, varpushaukkoja 8 ja tuulihaukkoja 2. Kahlaajia havaittiin mm. 7 valkovikloa, 9 liroa, rantasipi, metsäviklo, 3 kapustarintaa, ad-isosirri, suosirri, lapinsirri, 16 suokukkoa, 12 tylliä, 2 taivaanvuohta ja 2 pikkukuovia. Pikkulinnuista/muista mainittavia olivat 2 sirittäjää (pesinyt saaressa), 5 pensastaskua, keltavästäräkki ja 4 törmäpääskyä. Nisulan Timo lähti ip:llä mantereelle, Hyvärisen Ismo rantautui veneellään saareen ja minulle tuntemattomia lintukuvaajia saapui ainakin kolme.

SYKSYN EKA RUSKOSUOHAUKKA SAAPUI YLLÄTTÄVÄSTI AVOMERELTÄ LOUNAASTA

SYKSYN EKA RUSKOSUOHAUKKA SAAPUI YLLÄTTÄVÄSTI AVOMERELTÄ LOUNAASTA

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.