Kevään 3. sepelsieppo ja muuta mukavaa

Torstaina 12.5.2011 palasin takaisin Utöseen muutaman päivän tauon jälkeen. Alkuviikolla Utössä oli nähty mm. riuttatiira, etelänkiisla, sepelrastas ja 2 mustaleppälintua. Nyt ajelin kauniissa kevätkelissä Nauvoon kauppaan ja kahville ja sieltä m/s Lilylle, joka vielä tänään tuuraa huollossa olevaa Eivoria. Lintuharrastajia kertyi laivan kannelle muutama, mm. Holvitien Mikko ja Petri Vainio kavereineen. Matkalla Utöseen ei nähty kummempia, 4 merikotkaa sentään. Utöseen rantauduttiin klo 16 ja saaressa oli paitsi paljon lintuja niin myös jokunen lintuharrastaja: Kuusiston Kimmo, Sintosen Antti ja Jesse, Knaapin Jorma, Laitisen Leena, Varesvuon Markus ja Rantasen Esko. Tavarat tupaan ja ulos! Illansuu tuottikin vielä leppoisia havaintoja, mm. 2kv koiras sepelsieppo telttapaikan luona (Antti löytänyt jo aamulla), rastaskerttunen itäniityn kaislikossa (Kimmo löytänyt aamupäivällä), pensassirkkalintu, naaraspukuinen mustaleppälintu, n. 50 leppälintua, peräti n. 40 sinirintaa, suokukko, törmäpääsky ym. Kerttuja ja fyllareita oli myös jo paljon ja aiemmin päivällä oli nähty mm. kehrääjä, kultarinta ja harmaasieppo. Muutama sadepisara tippui illalla – pitkän poutajakson jälkeen.

sesiep
Kevään kolmas sepelsieppo oli 2kv koiras

rastask
Rastaskerttunen on Utössä kovempi rari kuin sepelsieppo

Perjantaina 13.5.2011 saari oli aika lailla tyhjentynyt eilisestä pikkulintupaljoudesta – toki jotain jäljellä, mm: 2 ruokokerttusta, pensassirkkalintu (sama kuin eilen), 2 käkeä, 8 sinirintaa, satakieli, luotokirvinen, 2 tilheä, 2 peukaloista, 5 keltavästäräkkiä, 20 leppälintua, 10 pensastaskua, 15 hernekerttua, 4 pensaskerttua, lehtokerttu ja 8 mustapääkerttua. Patteriniemen tyvellä oleskeli naaraspukuinen mustaleppälintu. Aamulla staijattiin merelle ja nähtiin mm. 8 kuikkaa, 12 Gaviaa, 44 valkoposkihanhea (4a), 3 harmaasorsaa, pikkukuovi, 2 punakuiria, hieno 20 jp-isosirrin parvi, 5 suosirriä, 8 suokukkoa ja varpushaukka. Heikkoja sadekuuroja saatiin päivän mittaan mutta illansuusta alkaen jatkuvaa ja rankkaakin sadetta, tuuli oli tänään idässä 7-10 m/s. Ukkonenkin jyrähteli muutaman kerran. Saaressa kävi tänään myös linturisteilyporukkaa yli 20 henkeä Forsmanin Dickin johdolla, jatkoivat täältä Jurmoon ja iltalaivalla saareen saapui mm. Turun Suomalaisen Yhteiskoulun lintukurssin 14 henkeä Birger Grönholmin johdolla, mukana myös mm. Kim Kuntze.

sinrinta
Sinirinnoilla on nyt päämuutto

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.