Syksyn tuntua

Maanantaina 30.8.2021 tuuli edelleen koillisesta, mutta heikosti (3-6 m/s). Taivas oli pilvetön ja lämpöä oli enimmillään 19 astetta. Staijia aamulla runsas tunti luotsiasemalla ja iltapäivällä n. 3 tuntia omalla pihalla. Itäosat ja Kesnäs kierrettiin. Petomuutto jatkui mukavan vilkkaana, Rivasto lähti aamulla mantereelle eli muita laskijoita ei nyt Outin ja minun lisäksi ollut. Nähtiin mm. 2 kuikkaa, 40 mustalintua, 4 harmaahaikaraa, käpytikka ja kahlaajia 2 meriharakkaa, 3 valkovikloa, rantasipi, 7 suokukkoa ja tylli.

VALKOVIKLOJA RIITTÄÄ JOKA PÄIVÄLLE

VALKOVIKLOJA RIITTÄÄ JOKA PÄIVÄLLE

Petolintuja havaittiin 278 varpushaukkaa, hiirihaukka, 17 tuulihaukkaa, 3 sinisuohaukkaa, 2 ruskosuohaukkaa ja jälleen arosuohaukka – 1kv macro lensi talomme ja majakanvälistä länteen illansuussa, vähän vastavalon puolelta, mutta jonkun kuvan sain silti. Syksyn neljäs nuori arosuo, kylläpä näitä riittää. Pikkulinnuista mainittakoon pikkusieppo meidän saunalla sekä syksyn ekat 2 punarintaa ja hippiäinen, leppälintuja oli runsaasti (ainakin n. 25).

AROSUOHAUKKA MENI PIHAMME OHI VASTAVALON PUOLELTA

AROSUOHAUKKA MENI PIHAMME OHI VASTAVALON PUOLELTA

Tiistaina 31.8.2021 oli aurinkoista, mutta aamun heikko (4-5 m/s) pohjoistuuli voimistui pitkin päivää ja oli illansuussa jo 10-14 m/s. Lämpöä oli tänään 16 astetta. Staijia aamulla runsas tunti luotsiasemalla, itäosan ja Kesnäsin kierros ja iltapäivästaijia omalla pihalla. Nähtiin mm. harmaahaikara, 23 haapanaa, 2 tylliä, pikkusirri, rantasipi, 2 meriharakkaa, 3 valkovikloa ja käpytikka. Petolintuja oli tänään niukemmin – 72 varpushaukkaa, 9 tuulihaukkaa, 2 ruskosuohaukkaa ja hiirihaukka.

HIIRIHAUKATKIN MUUTTAVAT JO

HIIRIHAUKATKIN MUUTTAVAT JO

Pikkulinnuista mainittakoon nuori pikkusieppo Tommenin pihan reunapuussa. Saaressa on nyt lisäksemme pari lintuharrastajaa ja pari (lintu)kuvaajaa.

SYYSMUUTTAVAT PIKKUSIEPOT OVAT SAAPUNEET

SYYSMUUTTAVAT PIKKUSIEPOT OVAT SAAPUNEET

Keskiviikkona 1.9.2021 alkoi syksyinen keli – pohjoistuulta 10-14 m/s, puolipilvistä, muutama sadetippa ja lämpöä enää 14 astetta. Staijailin tunnin luotsiasemalla ja totutusti tehtiin kierros Kesnäsissä ja saaren itäosissa. Pihastaiji jäi niukaksi, sillä saunottiin iltapäivällä. Mainittavia havaintoja tänään olivat 2 kuikkaa, syksyn eka alli, 2 jouhisorsaa, 3 harmaahaikaraa, 7 tuulihaukkaa, 26 varpushaukkaa, hiirihaukka, käki ja kahlaajia 7 suokukkoa, 3 tylliä, 5 valkovikloa, meriharakka, suosirri ja pulmussirri hetken tyllien kanssa luotsiaseman edustalla. Varesvuon Markus ja Minna tulivat illalla saareen.

VARPUSHAUKKOJA SUHAHTAA PIHAMME LÄPI HYVÄÄ TAHTIA

VARPUSHAUKKOJA SUHAHTAA PIHAMME LÄPI HYVÄÄ TAHTIA

VARPUSHAUKKA NAAPURIN AIDALLA

VARPUSHAUKKA NAAPURIN AIDALLA

Uusimpia kuvia isompina tiedostoina löytyy täältä:
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.