Toukokuun rareja

Maanantaina 10.5.2021 oli aamu ja aamupäivä sateista, sade loppui klo 13 aikoihin. Tuuli oli etelälounaasta 7-11 m/s ja lämpötila 6 astetta nousi illalla jo 10 asteeseen. Lyhyt staiji aamulla, pääasiassa komppailtiin saarta. Nähtiin mm. 180 valkoposkihanhea, 4 ristisorsaa, tuulihaukka, 8 punakuiria, valkoviklo, 3 kulorastasta, mustavaris, tilhi ja koko iltapäiväksi saareen ilmestynyt soidintava turkinkyyhky.

TURKINKYYHKY ON JOKAVUOTINEN VIERAS

TURKINKYYHKY ON JOKAVUOTINEN VIERAS

Hyönteissyöjiä oli sateen mukana tullut mukavasti, mainittavia mm. 2 ruokokerttusta, lehtokerttu, 35 hernekerttua, 80 mustapääkerttua, 6 pensaskerttua, kevään eka harmaasieppo, 5 kirjosieppoa, 3 sinirintaa, 3 satakieltä ja 8 keltavästäräkkiä. Lisäksi nähtiin edelleen kangaskiuru, 2 urpiaista, peräti 5 nokkavarpusta, 2 punatulkkua ja 2 naaraspukuista mustaleppälintua. Outi lähti käymään mantereella ja saaresta poistui myös Öhmanin Ossi. Uusia vierailijoita tuli saareen runsaasti, lintuväkeäkin n. 15 henkeä – tuttuja mm. Koistinen, Teivonen, K Vuorinen, Lindeman, Metsäranta, Ahti, Jokinen, I Laitinen ja Aromäki. Taitavat olla ”toukokuun ruuhkaviikot” – saa nähdä kuinka kauan kaikki halukkaat mahtuvat laivalle, jonka kapasiteetti on edelleen koronan takia puolitettu. Koistinen, Teivonen ym löysivät illalla vielä itärannalta pikkusirkun.

SAARESSA OLI PALJON MUSTAPÄÄKERTTUJA, PAIKOITTAIN JOPA PARVINA

SAARESSA OLI PALJON MUSTAPÄÄKERTTUJA, PAIKOITTAIN JOPA PARVINA

Tiistaina 11.5.2021 vallitsi voimakas lämmin etelävirtaus. Taivas oli pilvetön, merellä oli kova väreily ja lämpötila nousi 13 asteeseen. Eteläkaakkoinen tuuli puhalsi tasaisesti 6-9 m/s. Staijia yritettiin, mutta mitään ei liikkunut ja lämpöväreily oli liian voimakasta. Saarta kompattiin ahkerasti isolla porukalla. Nähtiin mm. 120 valkoposkihanhea, harmaahaikara, kurki, tuulihaukka, varpushaukka ja kahlaajia mm. valkoviklo, 4 lapinsirriä, heinäkurppa itäniityllä ja illansuussa itärannalla Erkki Jokisen löytämä avosetti, joka laskeutui hetkeksi, mutta jatkoi pian lounaaseen. Jo kevään toinen avosettihavis saaresta. Pikkulintuja oli monipuolisesti, mainittakoon mm. satakieli, 3 sinirintaa, 2 kultarintaa, sirittäjä, ruokokerttunen, harmaasieppo, 3 pikkusieppoa, kangaskiuru, 5 keltavästäräkkiä, 2 pikkulepinkäistä, 2 kuusitiaista, peltosirkku ja 3 mustaleppälintua (2 n-puk, 1 ad koiras). Runsaimpia olivat hernekerttu (50), mustapääkerttu (30), leppälintu (15) ja pensastasku (15) ja fyllareita toistasataa. Monipuolinen lintupäivä!

KARIKUKKOJA NÄKEE PÄIVITTÄIN

KARIKUKKOJA NÄKEE PÄIVITTÄIN

Keskiviikkona 12.5.2021 jatkui eteläinen lämpövirtaus, nyt tuuli oli kaakosta 6-9 m/s. Aurinkoista ja 13 astetta lämmintä. Merellä oleva kova lämpöväreily esti jälleen meristaijin, mutta saarta kompattiin sitä ahkerammin. Nähtiin mm. 2 ristisorsaa, harmaahaikara, suopöllö, mustaviklo, valkoviklo, liro, lapinsirri, IK 150, käki, kevään eka kehrääjä, törmäpääsky ja saaressa edelleen viihtyvä turkinkyyhky. Petolintuja havaittiin tuulihaukka, nuolihaukka ja illalla itäniityllä jonkin aikaa hienosti kierrellyt ad naaras niittysuohaukka. Monelle saarenpinna.

NIITTYSUOHAUKKA ITÄNIITYN ILTAVALOISSA

NIITTYSUOHAUKKA ITÄNIITYN ILTAVALOISSA

Pikkulinnuista mainittavimpia olivat mm. 5 satakieltä, 2 sinirintaa, 2 kultarintaa, 2 ruokokerttusta, 3 rytikerttusta, 2 sirittäjää, nokkavarpunen, urpiainen, 2 pikkusieppoa ja kyläalueelta löytyneet 2 sepelsieppoa – 2kv koiras ja +2kv koiras. Ensin mainittu oli hyvin näkyvissä iltaan asti. Mainio lintupäivä taas! Mantereelle lähtivät Jouni Rautanen, Kari Aromäki, Jarmo Lehtonen ja Mauno Niskanen ja uusia lintuharrastajia-/kuvaajia saapui mm. Timo Lintula, Heidi Tammero, Paavo Taimisto vaimonsa kanssa sekä Tero Linjama, Jussi Murtosaari, Yrjö Kahila sekä pari muuta.

SEPELSIEPOT OVAT AINA YHTÄ TOIVOTTUJA TOUKOKUUN VIERAITA

SEPELSIEPOT OVAT AINA YHTÄ TOIVOTTUJA TOUKOKUUN VIERAITA

MUUTAMA TUKKAKOSKELO OLESKELEE SAAREN RANNOILLA

MUUTAMA TUKKAKOSKELO OLESKELEE SAAREN RANNOILLA

Uusimpia kuvia isompina tiedostoina löytyy täältä:
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

Tallennettu kategorioihin Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta | Jätä kommentti

Lintumäärät pieniä

Torstaina 6.5.2021 matalapaine pudotti ajoittain rankkaakin vesisadetta puoleen päivään saakka. Tuuli oli idästä 4-6 m/s ja lämpöä enimmillään 7 astetta. Staijia niukasti, mutta saari kompattiin – säämuutos sateineen oli tuonut saareen kohtalaisen annoksen uusia pikkulintuja, lähinnä hyönteissyöjiä. Mainittavia havaintoja olivat mm. 5 ristisorsaa, 2 harmaasorsaa, ruskosuohaukka, sinisuohaukka, 4 varpushaukkaa, 7 tuulihaukkaa, nuolihaukka, admuuttohaukka ja Ormskäriä pitkin itäkoilliseen muuttanut haarahaukka – jo kevään viides! Lisäksi nähtiin mm. 9 pikkukuovia, 4 valkovikloa, kevään eka käki ja Miika Alatalo näki illansuussa Kesnäsissä rantaa pitkin lentäneet 2 avosettiä, jotka hävisivät pohjoisen suuntaan. Yritettiin vielä löytää itärannalta, mutta eivät olleet jääneet paikallisiksi. Pikkulinnuista mainittakoon mm. kangaskiuru, 4 pensastaskua, 2 pensaskerttua, 3 hernekerttua, 15 mustapääkerttua, 5 kirjosieppoa, peukaloinen, n. 50 fyllaria, nokkavarpunen ja 2 tilheä. Hotellialueella oleskeli naaraspukuinen mustaleppälintu. Saareen saapuivat illalla lintureissulle Hannu Ruotsalainen ja Petri Vainio.

ENSKÄRILLÄ ON PITKÄÄN OLESKELLUT KANGASKIURU

ENSKÄRILLÄ ON PITKÄÄN OLESKELLUT KANGASKIURU

Perjantaina 7.5.2021 saari oli huomattavasti tyhjentynyt hyönteissyöjistä. Tuuli oli kääntynyt länteen, 6-7 m/s, ja illalla pohjoiseen voimistuen 12 m/s. Päivä oli pilvinen ja kolea ja illansuussa saatiin vähän vesisadetta, lämpöä oli vain 5-6 astetta. Staijia n. 3 tuntia aamulla ja myöhemmin lyhyempiä jaksoja. Saari kompattiin, mutta eteläniemi huonommin. Merellä/muutolla nähtiin mm. 5 valkoposkihanhea, 5 ristisorsaa, 2 harmaasorsaa, 22 haapanaa, 110 tavia, 620 allia, 105 mustalintua, kaakkuri, 8 kuikkaa, 17 ruokkia, sinisuohaukka, nuolihaukka ja tuulihaukka.

KUIKKAMUUTTO ON TOISTAISEKSI OLLUT KOVIN VAATIMATONTA

KUIKKAMUUTTO ON TOISTAISEKSI OLLUT KOVIN VAATIMATONTA

Aamulla itärannalla oli harmaahaikaran seurassa jalohaikara, joka lähti pohjoiseen ja puolen päivän aikaan toinen jalohaikara muutti Kobbanin yli pohjoiseen. Saaressa nähtiin myös mm. 2 karikukkoa, räystäspääsky, keltavästäräkki, 12 luotokirvistä, koiras sepelrastas, kevään eka pikkusieppo koiras ja 2 naaraspukuista mustaleppälintua. Miika Alatalo lähti aamulla mantereelle.

PENSASTASKUJA ON NÄHTY VASTA KOURALLINEN

PENSASTASKUJA ON NÄHTY VASTA KOURALLINEN

Lauantaina 8.5.2021 oli kaunis kevätpäivä – auringonpaistetta, leppeä 4-6 m/s länsilounainen tuuli ja lämpöä 7 astetta. Staijia n. 3 tuntia aamulla luotsiasemalla ja ahkeraa saarikomppausta. Merellä/muutolla nähtiin mm. 27 tundrahanhea, 176 Anseria, 114 valkoposkihanhea, 2 kaakkuria, 13 kuikkaa (+sp), 21 ruokkia, 2 harmaahaikaraa, kurki, tuulihaukka, 2 suopöllöä, 2 töyhtöhyyppää (jo lounaaseen!), 12 pikkukuovia, 5 mustavikloa ja valkoviklo. Saaresta löytyi mm. kangaskiuru, 2 keltavästäräkkiä, 2 peukaloista, naaraspukuinen mustaleppälintu, punatulkku ja Enskärillä edelleen koiras sepelrastas. Hyönteissyöjiä on edelleen niukahkosti, eniten leppälintuja (n. 10).

KIRJOSIEPPOJAKIN ON OLLUT VAIN MUUTAMIA

KIRJOSIEPPOJAKIN ON OLLUT VAIN MUUTAMIA

Sunnuntaina 9.5.2021 oli kolea ja pilvinen päivä. Lämpöä oli enimmillään 7 astetta ja etelälounainen tuuli puhalsi aamulla 5-6 m/s, myöhemmin 10-12 m/s. Illalla etelästä saapui vesisade. Staijia n. 3 tuntia ja saari kompattiin, Kesnäs vähän huonommin. Merellä nähtiin mm. 38 valkoposkihanhea, 34 kuikkaa (+sp), 26 ruokkia, valkoviklo, mustaviklo ja tumma 2kv kihu, joka jäi lajilleen määrittämättä. Saaresta löytyi mm. 5 ristisorsaa, 2 harmaasorsaa, jänkäkurppa, mustavaris (+4 muuttavaa), tilhi ja 3 räystäspääskyä. Pikkulinnuista mainittavimmat olivat kevään eka satakieli, sinirinta ja rytikerttunen sekä muita kangaskiuru, 4 keltavästäräkkiä, pensaskerttu, 2 kuusitiaista ja 2 punatulkkua.

KEVÄÄN EKA SATAKIELI

KEVÄÄN EKA SATAKIELI

Hyönteissyöjiä oli yöllä tullut jonkin verran lisää, mutta ajankohtaan nähden lintumäärät ovat edelleen pieniä. Mantereelle lähti päivällä paljon väkeä, lintuporukkaa ainakin Vainio, Ruotsalainen, Kinnunen, Knaapi, Laitinen, Lehto, Nieminen, Helander ja Saarnio. Ystävällisesti muistutan jälleen, että itärannan lintujen rauhoitusalueen kulkurajoitukset koskevat kaikkia, myös lintuharrastajia ja lintukuvaajia. Rauhoitusalueen taulujen taakse ja rannalle meno karkottaa tehokkaasti ranta-alueella ruokailevia ja jo pesiviä lintuja ja kaikilla on sen seurauksena vähemmän katsottavaa.

PUNAJALKAVIKLOJEN SOIDIN ON TÄYDESSÄ KÄYNNISSÄ

PUNAJALKAVIKLOJEN SOIDIN ON TÄYDESSÄ KÄYNNISSÄ

Uusimpia kuvia isompina tiedostoina näkyy täällä:
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

Tallennettu kategorioihin Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta | Jätä kommentti

Specta ja putkihommia

Maanantaina 3.5.2021 tuuli oli jälleen pohjoisessa, nyt 6-8 m/s. Puolipilvinen taivas ja lämpöä oli enimmillään 9 astetta. Aika hiljaista oli jälleen merellä ja saaressa. Staijia aamulla n. 3 tuntia luotsiasemalla, lisäksi tehtiin lyhyehkö kierros saaren itäosassa. Havaintoja kertyi niukasti, mainittavia 20 valkoposkihanhea, 14 ruokkia, harmaasorsa, 2 kurkea, 12 isokuovia, 3 valkovikloa, karikukko, tuulihaukka, 2 mustavarista, kangaskiuru ja kevään eka pensastasku. Meillä suurin osa päivästä kului kotinurkilla – tänään alkoi meidän saunan vesijohtojen uusinta pakkaskestäviksi, LVI-työtä saapui tekemään Mika Mäki. Kaivinkone kävi ahkerasti ja putket saatiin jo maan alle, huomenna alkavat liitostyöt. Saareen saapui pari uutta lintuharrastajaa, Jouni Rautanen ja Mauri Hätönen, ja Söderlingit lähtivät päivällä mantereelle.

SAUNAN VESIJOHTOJEN KAIVUUHOMMIA

SAUNAN VESIJOHTOJEN KAIVUUHOMMIA

Tiistaina 4.5.2021 vallitsi vielä pieni tuulenvire (4 m/s) pohjoisesta, päivä oli aurinkoinen ja lämminkin (10 astetta). Staijia n. 3 tuntia luotsiasemalla ja saaren komppausta. Meillä päivä kului taas pitkälti vesijohtohommissa, mutta työ saatiin valmiiksi iltapäivän aikana. Tänään nähtiin mm. 29 valkoposkihanhea, 14 ruokkia, 2 kurkea, 12 isokuovia, pikkukuovi, 5 taivaanvuohta sekä huuhkaja ja pikkulintuja mm. mustapääkerttu, 3 pensastaskua, kevään eka kirjosieppo, 2 leppälintua, nokkavarpunen, kangaskiuru, pikkukäpylintu, kuusitiainen ja vielä 2 punatulkkua. Rivaston Ari löysi aamupäivällä luotsiaseman edustalta haahkaparvesta jp koiras kyhmyhaahkan, joka pian lähti lentoon siirtyen noin tunniksi Finnskärin-Patteriniemen alueelle. Kelvolliset kuvatkin saatiin komeasta koiraasta. Teemu Sirkkala kävi tänään saaressa ja jutusteltiin pitkään meidän terassilla kahvikupin ääressä. Mukava tavata pitkästä aikaa.

KYHMYHAAHKA - AINA YHTÄ HIENO!

KYHMYHAAHKA – AINA YHTÄ HIENO!

Keskiviikko 5.5.2021 oli ns. välipäivä. Yöllä etelästä lähestynyt syvä matalapaine nostatti koko päiväksi kovan itätuulen (15-21 m/s) ja yhtenäinen vesisade alkoi klo 9 jatkuen iltaan saakka. Staijia aamulla runsas tunti luotsiasemalla, mutta oikein mitään ei liikkunut – paikallisia haahkoja, alleja ja muutama mustalintu. Päivä kului kotihommissa ja vielä putkityön jälkiä siistien. Jouni näki tänään vuoden ekan suokukon ja illalla itärannalla oli yksinäinen merisirri. Mantereelle lähti Mauri Hätönen ja saareen saapui lisää lintuväkeä, mm. Öhmanin Ossi perheineen sekä Jorma Knaapi, Leena Laitinen, Ansku Lehto, Reijo Nieminen, Miika Alatalo, Esa Helander ja Juha Saarnio, lisäksi kuvaajia mm. Sanni Kostiainen.

JÄRRIPEIPPOJEN MUUTTO ALKAA JO HIIPUA

JÄRRIPEIPPOJEN MUUTTO ALKAA JO HIIPUA

TIKLI ON PYÖRINYT SAUNALLAMME

TIKLI ON PYÖRINYT SAUNALLAMME

Kuvia kyhmyhaahkasta isompina tiedostoina löytyy täältä:
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

Tallennettu kategorioihin Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta | Kommentit pois päältä artikkelissa Specta ja putkihommia

Koleaa mutta mukavaa vapunaikaa

Torstaina 29.4.2021 oli turistikeli – pilvetöntä, lähes tyyntä koko päivän ja lämpöä oli 7 astetta. Keväinen ilma toi myös uusia kevätlajeja, tänään nähtiin vuoden ensimmäisiä seuraavasti: pikkukuovi, rantasipi, valkoviklo (6), räyskä, käenpiika, leppälintu (2), mustapääkerttu (2) ja pajulintu. Muuttavana/merellä nähtiin mm. 3 metsähanhea, tundrahanhi, ristisorsa, koiras heinätavi, 4 jouhisorsaa, 70 kuikkaa (+sp), 5 kaakkuria, 2 härkälintua, harmaahaikara, 59 kurkea, 4 varpushaukkaa, kalasääski, 8 tuulihaukkaa, räyskä, 64 ruokkia ja mereltä saapuneet sarvipöllö ja 3 suopöllöä. Saaressa havaittiin myös mm. jänkäkurppa, 5 tilheä, 350 punarintaa, 2 mustaleppälintua, 35 tiltalttia, isolepinkäinen, 2 isokäpylintua ja nokkavarpunen. Aamulla staijia kolmisen tuntia, sitten meillä oli vuorossa veneen lasku ja iltapäivällä käytiinkin Outin kanssa jo tyynellä ulkomerellä hylkeitä kuvaamassa reitillä Utö – Svartbådan – Själabådarna – Hamnskär – Utö. Illansuussa saareen saapui lisää lintuväkeä, mm. Taxellit ja Wikström.

HARMAAHYLKEITÄ RIITTÄÄ UTÖ VESILLÄ

HARMAAHYLKEITÄ RIITTÄÄ UTÖN VESILLÄ

Vapunaattona 30.4.2021 oli edelleen pilvetöntä, mutta nyt puhalsi viileä luoteistuuli 5-9 m/s. Yö oli taas nollassa, mutta päivällä oli sentään 8 astetta lämpöä. Staijia aamulla kolmisen tuntia ja koko saari kompattiin. Mainittavia mereltä/muutolta olivat 3 kuikkaa, 21 haapanaa, 100 tavia, 17 ruokkia ja petolintuja sinisuohaukka, kalasääski, hiirihaukka, 5 varpushaukkaa ja 2 tuulihaukkaa. Saaressa havaittiin mm. 2 valkovikloa, 3 metsävikloa, rantasipi, 3 taivaanvuohta, isolepinkäinen, tilhi ja pikkulintuja mm. 25 tiltalttia, käenpiika, kuusitiainen, 2 peukaloista ja naaraspukuinen mustaleppälintu. Outin kanssa löysimme tänään yhteensä 4 sepelrastasta – 2 koirasta ja 2 naaraspukuista eteläkärjen ja itäniityn välisen ranta-alueen tuntumasta. Vappuaaton ilta kului kotona kuohujuoman ja hyvän ruuan parissa.

VAPPUAATTOA VIETETTIIN KAHDESTAAN KOTONA

VAPPUAATTOA VIETETTIIN KAHDESTAAN KOTONA

KAUKAA OTETTU KUVA YHDESTÄ SEPELRASTAASTA - LÄMPÖVÄREILYSSÄ

KAUKAA OTETTU KUVA YHDESTÄ SEPELRASTAASTA – LÄMPÖVÄREILYSSÄ

Vapunpäivänä 1.5.2021 kylmä luoteisvirtaus jatkui – kirkas ja kylmä yö ja maksimissaan 8 astetta lämpöä. Länsiluoteinen tuuli puhalsi 7-9 m/s koko päivän. Staijia pitkin päivää ja kevyttä komppausta. Merellä/muutolla nähtiin mm. 37 valkoposkihanhea, 10 jouhisorsaa, 155 kuikkaa (+sp), 3 harmaahaikaraa, kurki, sinisuohaukka, 2 varpushaukkaa, 8 kapustarintaa, pikkukuovi, 52 isokuovia ja 36 ruokkia. Saaressa havaittiin mm. 3 ristisorsaa, harmaasorsa, karikukko, 7 valkovikloa, suopöllö, isolepinkäinen, 3 mustapääkerttua, n. 300 punarintaa, 20 tiltalttia, pajulintu, 2 kuusitiaista ja nokkavarpunen. Ajankohtaan nähden varsin vaisua edelleen. Iltaa vietettiin Enskärillä Varesvuon Markuksen ja Minnan vieraina.

SINISUOHAUKKA EHTI MELKEIN OHI ENNEN KUIN HUOMATTIIN

SINISUOHAUKKA EHTI MELKEIN OHI ENNEN KUIN HUOMATTIIN

KIVITASKUJA ON SAARESSA KYMMENKUNTA

KIVITASKUJA ON SAARESSA KYMMENKUNTA

Sunnuntaina 2.5.2021 oli jälleen pilvetöntä ja heikkoa tuulta – aluksi idästä, myöhemmin etelästä 2-4 m/s. Lämpöä oli 6 astetta. Staijia pitkin aamua ja aamupäivää, myös koko saari kierrettiin. Merellä liikettä, mutta saaressa edelleen varsin hiljaista punarintoja (n. 250) lukuun ottamatta. Merellä/muutolla nähtiin mm. 18 tundrahanhea, 66 valkoposkihanhea, 8 lapasotkaa, 3000 allia, 47 kuikkaa (+sp), 28 meriharakkaa, 7 pikkukuovia, 86 isokuovia, mustaviklo, 12 valkovikloa, 142 ruokkia, 7 merikihua ja päivän lajina vaalea ad leveäpyrstökihu, joka muutti klo 8.35 hienosti myötävalossa Trattenin läheltä NNW. Linnun havaitsivat lisäkseni koko Rantasten porukka, löytäjä oli Tomi Rantanen. Muita havaintoja tänään olivat mm. suopöllö, 2 karikukkoa, harmaahaikara, kangaskiuru, haarapääsky, räystäspääsky, 3 tilheä, isolepinkäinen ja 2 nokkavarpusta. Mantereelle lähtivät tänään mm. Rantaset, Taxellit, Wikström ja Lammiset. Mukava lintupäivä.

merikotka_31_Korppoo_04_21

Uusimpia kuvia isompina tiedostoina löytyy täältä:
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

Tallennettu kategorioihin Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta | Kommentit pois päältä artikkelissa Koleaa mutta mukavaa vapunaikaa

Kevätmuutto lähes pysähdyksissä

Maanantaina 26.4.2021 palasin Utöhön. Turussa oli maa valkoisena, tiet onneksi sulia, ja Nauvossakin satoi sakeasti lunta. M/s Baldurille kertyi paljon väkeä, laiva lähes täyteen, kun vain puolet kapasiteetista on nyt koronan takia käytössä. Ahdasta oli. Pohjoistuuli ja 2 asteen lämpötila tekivät kannella olosta raikasta ja niinpä havainnot jäivät vähiin. Mainita voi kalasääsken pesällään Lohmissa, merikihun ja pari ruokkia. Utöhön saavuttiin klo 12.45 ja saaresta poistuvien parin lintuharrastajan tilalle tuli lisäkseni ainakin Risto Malmivirta ja pari minulle ei-niin-tuttua ornia, sekä kaksi raumalaista lintukuvaajaa, Ari Ahlfors ja Make Suomela. Runsaan tunnin staiji iltapäivällä tuotti mm. tuulihaukan, 2 ruokkia, 2 mustakurkku-uikkua, 16 haapanaa ja peräti 64 tavia – ehkä isoin tavimäärä mitä olen täällä nähnyt. Kahviteltiin vielä meillä pitkästä aikaa Varesvuon Markuksen ja Minnan kanssa. Illalla sarvipöllö lenteli Enskärillä.

PESIVÄT MUSTAKURKKU-UIKUT SAAPUIVAT EPÄTAVALLISEN MYÖHÄÄN

PESIVÄT MUSTAKURKKU-UIKUT SAAPUIVAT EPÄTAVALLISEN MYÖHÄÄN

Tiistaina 27.4.2021 jatkui kylmä pohjoisvirtaus, tuulta 7-9 m/s koko päivän. Aamupäivä oli pilvinen, iltapäivällä aurinkoista ja lämpöä enimmillään 6 astetta. Staijia n. 3 tuntia luotsiasemalla ja komppailin kyläaluetta ja saaren itäosat. Merellä oli vähän liikettä, mutta saari huomattavan hiljainen – punarintoja n. 70, vähän pikkurastaita. Merellä näkyi mm. 3 kaakkuria, 142 mustalintua, 5 pilkkasiipeä, 315 allia, 6 merikihua, 38 ruokkia ja etelänkiisla ruokin kanssa luoteeseen klo 08.46. Hamnskärin pikkuluodoilla käväisi 7 merisirrin parvi. Muutolla näkyi myös kurki, 16 isokuovia ja aamulla Trattenin luona lenteli ja istuskeli pitkään kahden variksen seurassa erittäin todennäköinen nokivaris. Lintu poistui kuitenkin myöhemmin Kökarin suuntaan ja kun etäisyyttä oli aavistus liikaa, niin määritystä ei naulattu. Utön etelärannalle oli pohjoisvirtaus pysäyttänyt täkäläisittäin ison määrän Anaksia, mm. 75 haapanaa, 88 tavia, 7 lapasorsaa ja 2 harmaasorsaa. Muita havaintoja olivat mm. 2 ristisorsaa, 2 mustakurkku-uikkua, sinisuohaukka, tuulihaukka, 4 luotokirvistä, 2 tikliä ja vuoden eka kuusitiainen.

TOIVOTTAVASTI KULKURAJOITUKSIA NOUDATETAAN SÄNTILLLISESTI JA RISTISORSAT YM SAAVAT RAUHASSA OLLA REVIIRILLÄÄN

TOIVOTTAVASTI KULKURAJOITUKSIA NOUDATETAAN SÄNTILLLISESTI JA RISTISORSAT YM SAAVAT RAUHASSA OLLA REVIIRILLÄÄN

VUODEN EKA KUUSITIAINEN

VUODEN EKA KUUSITIAINEN

Keskiviikkona 28.4.2021 oli lähes pilvetöntä, lämpöä 6 astetta ja heikkoa tuulta – aluksi luoteesta 5 m/s ja illalla lounaasta 4 m/s. Staijia vajaa 3 tuntia luotsiasemalla ja kiersin saaren itäosat sekä Enskärin. Merellä näkyi mm. 6 kuikkaa, 2 kaakkuria, 4 valkoposkihanhea, 220 allia, 95 mustalintua, 12 pilkkasiipeä, 2 isokuovia ja 24 ruokkia. Saaressa oli kylmän ja kirkkaan yön jäljiltä edelleen niukasti lintuja, mm. 2 harmaasorsaa, 2 ristisorsaa, suopöllö, tuulihaukka, 5 luotokirvistä, isolepinkäinen ja päivän ”parhaana” kappelin yli matalalla koilliseen muuttanut 2kv arosuohaukka, silmän värin perustella koiras. Outi saapui iltapäivällä saareen, samoin myös yli 10 uutta lintuharrastajaa – mm. Söderlingit ja Lammiset. Malmivirta ja lintukuvaajat lähtivät mantereelle. Nyt tuntuu, että ainakin Utön turismissa koronarajoitukset (nekin, jotka ehkä vielä ovat voimassa) ovat mennyttä aikaa, ainakin toistaiseksi… Uusien tulijoiden (Rantanen x 6 jne) toimesta raportoitiin saaresta illalla myös mm. sarvipöllö ja n-pukuinen mustaleppälintu.

2KV AROSUOHAUKKA MUUTTI LÄHELTÄ

2KV AROSUOHAUKKA MUUTTI LÄHELTÄ

Lisää kuvia ja isompina tiedostoina exif-tietoineen löytyy täältä:
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

Tallennettu kategorioihin Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta | Kommentit pois päältä artikkelissa Kevätmuutto lähes pysähdyksissä

Kamerarungon vaihto ja muuta touhua

Loppuviikon 22-25.4.2021 vietimme Turussa hoidellen monia asioita. Ajanjaksoon osui kylmä ja kovatuulinen pohjoisvirtaus, joka taisi aika lailla pysäyttää kevätmuuton. Muiden hommien ohella sain 23.4. uuden kamerarungon, Sony A1, ja edellinen meni vaihtoon. Seuraava päivä menikin uusien kamera-asetusten parissa ja sain kameran illansuussa käyttökuntoon.

Sony A1

Sony A1

Muutama kuva tuli otettua jo 24.4. illalla parvekkeelta huonossa valossa, mutta sunnuntaina 25.4. vietin pari tuntia päivällä Ruissalossa kameraa testaamassa (ja tietysti Honkapirtillä kahvilla) ja jatkoin vielä vähän parvekkeelta selkälokkikuvauksia. Kameran linnunsilmätarkennusta tuli testattua ja toimi mainiosti niin paikalla oleviin kuin lentäviinkin lintuihin, toki etäisyyden puitteissa. Koska kuvakoko on nyt n. 50 Mt, niin kroppivaraakin löytyy mukavasti. Pääosa kuvista on otettu Sonyn 200-600 objektiivilla ja 1,4x jatkeella, jotka tuntuivat toimivan hyvin uuden rungon kanssa. Tarkennusnopeus ja -täsmällisyys on taas harpannut ison askeleen eteenpäin.

selkälokki_02_Turku_04_21 sepelkyyhky_02_Turku_04_21

valkoposkihanhi_01_Turku_04_21

Näitä ja muita uuden kameran lintukuvia laitoin isompina tiedostoina näkyviin (Turussa otetut kuvat) tähän Uusimmat-kansiooni
(https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/).

valkoposkihanhi_03_Turku_04_21

Tallennettu kategorioihin Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta | Kommentit pois päältä artikkelissa Kamerarungon vaihto ja muuta touhua

Hyvää kevätmuuttoa

Maanantaina 19.4.2021 sama säätyyppi jatkui – itäkoillista tuulta 5-7 m/s, pilvetöntä ja lämpöä oli 9 astetta. Staijia taas paljon pitkin päivää, mutta saarikin kompattiin. Muuttavana/merellä nähtiin mm. 8 kuikkaa, kaakkuri, 14 tundrahanhea, 2 ristisorsaa, 2 jouhisorsaa, 34 allia, 487 mustalintua, 32 tukkakoskeloa, 69 ruokkia, 3 merikihua, kalatiira ja kevään eka lapintiira. Muita olivat mm. 30 kurkea, 2 muuttavaa suopöllöä (toinen jäi p), sinisuohaukka, tuulihaukka, 2 ampuhaukkaa, 11 piekanaa ja jälleen haarahaukka – illansuussa Ormskärin yli NE ja jäi yöpymään Gråharunille. Kevään jo 4. haarahaukka! Kahlaajista mainittavia olivat 62 isokuovia, metsäviklo ja 25 merisirriä. Pikkulintumäärä oli jonkin verran kasvanut, mm. 35 rautiaista, 140 punarintaa, 9 tiltalttia, kevään eka metsäkirvinen, 12 luotokirvistä, tilhi ja 2 isolepinkäistä.

HAAHKOJA ON SAAREN YMPÄRISTÖSSÄ PÄIVITTÄIN 1500-2000 - VAIN MURTO-OSA VIIME VUOSIKYMMENEN HAAHKAMÄÄRISTÄ

HAAHKOJA ON SAAREN YMPÄRISTÖSSÄ PÄIVITTÄIN 1500-2000 – VAIN MURTO-OSA VIIME VUOSIKYMMENEN HAAHKAMÄÄRISTÄ

Tiistaina 20.4.2021 jatkui edelleen lähes pilvetön korkeapainekeli, itäkoillinen tuuli oli heikkoa (3-5 m/s) ja lämpötila kävi 10 asteessa. Taas staijattiin lähes koko päivä, saarikierrokset olivat vähän suppeampia. Merellä/muutolla nähtiin mm. 14 kuikkaa, 3 kaakkuria, 9 Gaviaa, silkkiuikku, härkälintu, 5 tundrahanhea, 35 valkoposkihanhea, 3 ristisorsaa, 40 allia, 564 mustalintua, 24 pilkkasiipeä, 37 tukkakoskeloa, 43 ruokkia, 11 merikihua, 4 kalatiiraa ja 2 lapintiiraa. Muuttavana nähtiin myös 40 kurkea, harmaahaikara, sarvipöllö, 2 suopöllöä ja kahlaajia mm. 7 kapustarintaa, 184 isokuovia, 2 metsävikloa ja 6 taivaanvuohta. Päivä oli myös mainio petolintujen muuttopäivä, merikotkien lisäksi ruskosuohaukka, 2 varpushaukkaa, tuulihaukka, 2 ampuhaukkaa, 3 muuttohaukkaa ja kaikkiaan 28 piekanaa. Saaren pikkulinnuista mainittakoon kangaskiuru, haarapääsky, 12 luotokirvistä, 35 rautiaista, 200 punarintaa, 13 tiltalttia, 3 isolepinkäistä ja naaraspukuinen mustaleppälintu. Hyvä muuttopäivä!

KURKIMUUTTO EI JUURI UTÖHÖN YLLÄ, MUTTA MUUTAMA PARVI TÄNNEKIN ON EKSYNYT

KURKIMUUTTO EI JUURI UTÖHÖN YLLÄ, MUTTA MUUTAMA PARVI TÄNNEKIN ON EKSYNYT

Keskiviikkona 21.4.2021 jouduimme vielä lähtemään mantereelle muutaman kiireisen asian takia. Sää oli komea – aurinkoa, lähes tyventä ja 9 astetta lämpöä. Päivällä virisi vähän etelätuulta ennakoiden tulevaa säämuutosta. Staijia aamulla luotsiasemalla n. 3 tuntia ennen laivan lähtöä, näkyi mm. 5 kuikkaa, härkälintu, 39 tundrahanhea, 180 valkoposkihanhea, 59 AB, 265 mustalintua, ristisorsa, 86 ruokkia, 3 kapustarintaa, metsäviklo, 63 isokuovia ja yksinäinen merisirri Finnskärin rannassa. Huuhkaja patsasteli aamulla Kobbanilla. Mantereelle lähtivät Outin ja minun lisäksi mm. Ismo Hyvärinen ja Heidi Tammero. Matkalla nähtiin kymmenkunta ruokkia, mutta enemmän nautittiin vaan kauniista säästä. Turussa oltiin klo 20.25.

KALALOKIT OVAT JO TIIVIISTI REVIIREILLÄÄN

KALALOKIT OVAT JO TIIVIISTI REVIIREILLÄÄN

RAUTIAISTEN MUUTTO ALKAA JO HIIPUA

RAUTIAISTEN MUUTTO ALKAA JO HIIPUA

Tallennettu kategorioihin Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta | Kommentit pois päältä artikkelissa Hyvää kevätmuuttoa

Haarahaukkoja ja etelänkiisloja

Torstaina 15.4.2021 kylmän ja kirkkaan yön jälkeen oli aurinkoinen päivä. Tuuli oli pohjoiskoillisesta 6-8 m/s ja lämpötila käväisi enimmillään 7 asteessa. Saaressa oli niukasti lintuja huonon muuttoyön jälkeen ja siksi panostettiin enemmän staijiin luotsiaseman suojassa. Merellä/muutolla nähtiin mm. 8 merihanhea, 2 ristisorsaa, 65 allia, 1180 mustalintua, 11 pilkkasiipeä, 20 tukkakoskeloa ja 77 ruokkia. Muita havaintoja olivat mm. 2 harmaahaikaraa, suopöllö, huuhkaja, 2 käpytikkaa, 2 taivaanvuohta sekä vielä yhteensä 116 merisirriä etelä- ja lounaispuolen luodoilla. Petolintuja nähtiin merikotkien lisäksi 3 varpushaukkaa, tuulihaukka, admuuttohaukka sekä iltapäivällä Anna-Lena ja Josia Nymanin itäniityllä näkemä ja kuvaama haarahaukka. Saaresta löytyi mm. 2 naaraspukuista mustaleppälintua, kangaskiuru, 14 luotokirvistä, 10 peukaloista, 2 kivitaskua, kulorastas, tiltaltti, puukiipijä ja 5 tikliä. Illansuussa saareen saapuivat mm. Heidi Tammero ja Ismo Hyvärinen.

VANHA MUUTTOHAUKKA PYÖRÄHTI ITÄRANNALLA

VANHA MUUTTOHAUKKA PYÖRÄHTI ITÄRANNALLA

NYMANIEN ILTAPÄIVÄLLÄ ITÄNIITYLLÄ KUVAAMA MUUTTAVA HAARAHAUKKA (Kuva: Josia Nyman)

NYMANIEN ILTAPÄIVÄLLÄ ITÄNIITYLLÄ KUVAAMA MUUTTAVA HAARAHAUKKA (Kuva: Josia Nyman)

Perjantaina 16.4.2021 korkeapaine vahvistui ja aurinko porotti. Virtaus oli edelleen koillisesta (7 m/s), illaksi tyyntyi. Lämpö käväisi jopa +10 asteessa, mutta yöllä oli lähes nollassa. Staijia lähes 5 tuntia luotsiasemalla, myös koko saari kompattiin, mutta muuttavia pikkulintuja oli tosi vähän. Merellä/muutolla nähtiin mm. kuikka, 2 laulujoutsenta, 3 ristisorsaa, 44 allia, 507 mustalintua, 9 pilkkasiipeä, 58 tukkakoskeloa, 4 merikihua, 94 ruokkia ja 2 etelänkiislaa. Muita olivat mm. 4 kurkea, 4 isokuovia, kevään ekat 2 punakuiria, 14 merisirriä, ruskosuohaukka ja varpushaukka. Saaressa nähtiin mm. suopöllö, isolepinkäinen, 16 luotokirvistä, 10 peukaloista, 2 kivitaskua, 3 tiltalttia, pikkukäpylintu ja isokäpylintu. Nymanit ja Lumiarot lähtivät aamulla mantereelle.

RISTISORSAPARI ON VIIHTYNYT JO MUUTAMAN TOVIN SAAREN RANNOILLA

RISTISORSAPARI ON VIIHTYNYT JO MUUTAMAN TOVIN SAAREN RANNOILLA

Lauantaina 17.4.2021 jatkui samanlainen korkeapainesää. Aurinko paistoi, koillistuuli puhalsi aamulla 9 m/s, mutta heikkeni pitkin päivää. Lämpöä oli enimmillään runsaat 12 astetta. Staijia pitkin päivää ja saarikin kierrettiin lukuun ottamatta Kesnäsiä. Merellä/muutolla nähtiin mm. 3 kuikkaa, metsähanhi, valkoposkihanhi, 2 ristisorsaa, harmaasorsa, 2000 haahkaa, 84 allia, 328 mustalintua, 38 tukkakoskeloa ja 83 ruokkia. Muita olivat mm. ruskosuohaukka, 2 piekanaa, 44 kurkea, isokuovi, 2 käpytikkaa, suopöllö ja illalla taas Kobbanilla huuhkaja. Pikkulintuja oli saaressa niukasti, mainittavia 14 luotokirvistä, 6 peukaloista, 3 kivitaskua, 2 tiltalttia ja kylällä naaraspukuinen mustaleppälintu. Varsin rauhallista on nyt lintumaailmassa, sään muutosta kaivataan.

KALALOKIT ANTAVAT KYYTIÄ MERIKOTKILLE

KALALOKIT ANTAVAT KYYTIÄ MERIKOTKILLE

Sunnuntaina 18.4.2021 korkeapaine jatkui. Itäkoillinen tuuli oli maltillista, 4-7 m/s, ja auringonpaistetta. Lämpötila käväisi 11 asteessa. Staijia taas pitkin päivää ja koko saari kierrettiin. Merellä/muuttavana nähtiin mm. 5 kuikkaa, 2 kaakkuria, 2 kanadanhanhea, 2 ristisorsaa, 10 haapanaa, 19 tavia, 16 allia, 378 mustalintua, 38 tukkakoskeloa, 163 ruokkia ja etelänkiisla. Nähtiin muutolla myös 179 kurkea, 10 isokuovia, 2 punakuiria, 3 metsävikloa ja petolintuja 2 varpushaukkaa, 7 tuulihaukkaa, 10 piekanaa ja esiaikuinen haarahaukka, joka lähes vartin pyöri saarella, kunnes lähti itäkoilliseen. Jo kolmas haarahaukka tänä keväänä Utössä! Saaresta löytyi mm. 16 luotokirvistä, tilhi, 5 peukaloista, 3 kivitaskua, 6 tiltalttia, isolepinkäinen ja nokkavarpunen. Tänään oli mukavasti petolintuja liikkeellä, Utöhän ei yleensä keväisin ole mikään petopaikka, syksyllä paremminkin.

KEVÄÄN JO KOLMAS HAARAHAUKKA MUUTTI TÄNÄÄN SAAREN YLI

KEVÄÄN JO KOLMAS HAARAHAUKKA MUUTTI TÄNÄÄN SAAREN YLI

VÄSTÄRÄKIT ANTOIVAT KYYTIÄ PIEKANALLE

VÄSTÄRÄKIT ANTOIVAT KYYTIÄ PIEKANALLE

Uusimpia kuvia isompina tiedostoina löytyy täältä:
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

Tallennettu kategorioihin Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta | Kommentit pois päältä artikkelissa Haarahaukkoja ja etelänkiisloja

Huhtikuun lintuja

Maanantaina 12.4.2021 palasimme Outin kanssa Utöhön. Aamulla autolla Nauvoon, josta m/s Baldur lähti klo 08.15, aikataulussa. Jonkin verran oli väkeä laivalla, Utöhön tuttuja mm. Riku ja Päivi Lumiaro. Matkalla oli puolipilvistä, reipasta (10-12 m/s) eteläkaakkoista tuulta ja lämpöä 7 astetta. Laivalta nähtiin mm. punasotka Nauvossa, Nötössä 2 kurkea ja naaras uivelo, Jurmossa koiras sinisuohaukka ja merellä mm. 3 merikihua ja 4 ruokkia. Utössä tehtiin iltapäiväkierros saaren itäosiin, tavanomaista lajistoa – mm. 3 luotokirvistä ja 3 tiltalttia. Saaressa olivat edelleen Järvisen Mikko ja Kuusiston Kimmo.

TILTALTTIEN MUUTTO ON HYVÄSSÄ VAUHDISSA

TILTALTTIEN MUUTTO ON HYVÄSSÄ VAUHDISSA

Tiistaina 13.4.2021 oli pääosin pilvistä, lounaistuulta 6-7 m/s ja lämpöä 5 astetta. Staijia paljon, ainakin 5 tuntia, mutta koko saari myös kierrettiin. Muutolla/merellä nähtiin mm. laulujoutsen, 4 metsähanhea (+16 Anser sp), 65 valkoposkihanhea, 6 Gaviaa, 5 haapanaa, 4 jouhisorsaa, 40 tavia, 2 lapasorsaa, 1100 haahkaa, 143 allia, 2640 mustalintua, 91 pilkkasiipeä, 66 tukkakoskeloa, 79 ruokkia, 6 merikihua ja kalatiira. Lisäksi saaressa nähtiin mm. tuulihaukka, sarvipöllö, 2 isokuovia, 3 taivaanvuohta ja pikkulintuja mm. 3 kangaskiurua, 11 luotokirvistä, 10 peukaloista, 10 rautiaista, 120 punarintaa, 8 tiltalttia, 2 tikliä, 2 pikkukäpylintua, lapinsirkku ja yhteensä 4 naaraspukuista mustaleppälintua. Melko monipuolinen lintupäivä, vaikka mm. petolinnut liki kateissa.

OSA SAAREN LUOTOKIRVISISTÄ ON LITTORALIS-TYYPPIÄ

OSA SAAREN LUOTOKIRVISISTÄ ON LITTORALIS-TYYPPIÄ

Keskiviikkona 14.4.2021 paistoi aurinko pilvettömältä taivaalta ja tuuli oli kääntynyt pohjoisluoteeseen, 5-7 m/s. Lämpöä oli runsas 5 astetta. Kirkas ja kylmä yö ja pohjoistuuli ei ole paras yhdistelmä näin keväällä, mutta jotain sentään nähtiin ainakin 6 tunnin staijin aikana. Merellä/muutolla havaittiin mm. kuikka, 3 Gaviaa, 2 kanadanhanhea, 1270 mustalintua, 22 pilkkasiipeä, 70 allia, 71 tukkakoskeloa, 196 ruokkia, harmaahaikara, 5 merikihua ja petolintuja 3 varpushaukkaa, tuulihaukka, piekana, sinisuohaukka ja ruskosuohaukka. Lisäksi havaittiin mm. huuhkaja, suopöllö, käpytikka, lehtokurppa, 2 isokuovia, mustavaris ja Rödskärin lähellä hyljeluodolla n. 20 merisirriä. Saaren pikkulinnuista mainittakoon 7 tiltalttia, 6 luotokirvistä, kivitasku, 3 peukaloista, 3 rautiaista, kulorastas, 2 urpiaista, tikli ja yhteensä 5 naaraspukuista mustaleppälintua.

MUSTALEPPÄLINTUJA ON NYT USEITA (Kuva: Outi Sarjakoski)

MUSTALEPPÄLINTUJA ON NYT USEITA (Kuva: Outi Sarjakoski)

TIKLEJÄ ON PÄIVITTÄIN 1-2

TIKLEJÄ ON PÄIVITTÄIN 1-2

Tallennettu kategorioihin Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta | Kommentit pois päältä artikkelissa Huhtikuun lintuja

Sukkulointia mantereella

MANTEREELLE TULLESSA MERIKOTKA KATSELI MAAILMAA BOKULLAN LOISTON HUIPULLA (Kuva: Outi Sarjakoski)

MANTEREELLE TULLESSA MERIKOTKA KATSELI MAAILMAA BOKULLAN LOISTON HUIPULLA (Kuva: Outi Sarjakoski)

Torstaina 8.4.2021 ohjelmassa oli käynti veljeni Ollin kanssa vanhempiemme kesähuvilalla Kustavissa.  Paikkahan on ollut käytännössä käyttämättömänä jo useita vuosia, pakolliset ylläpidot on tehty, mutta luonto valtaa jo paikkoja. Kerättiin pois henkilökohtaisia tavaroita, mm. isän lintuhavaintovihkoja ja vanha Kowan kaukoputki, huvilahan on jo myynnissä. Paljon nostalgisia muistoja meillä molemmilla!

Iltapäivällä käytiin vielä tarkistamassa Outin vuonna 1995 Turkuun tekemän 12 x 15 metriä kokoisen hämähäkinverkon kunto. Tämä ympäristötaideteoshan sijaitsee kaupunginteatterin viereisellä tontilla, jota nykyään kutsutaankin ”hämähäkkitontiksi” Outin omin käsin polyesteriköydestä punoman verkon mukaan. Tontille kaavailtiin aikanaan mm. Turun yliopiston kirjastoa, mutta hanke raukeni. Viime vuosina siihen on ehdotettu mm. uutta musiikkitaloa. Verkko kuuluu Wäinö Aaltosen museon kokoelmiin ja on tunnetuin Outin Turkuun tekemistä ympäristötaideteoksista.

OUTIN SUUNNITTELEMA JA TEKEMÄ "NETWORK" TURUSSA

OUTIN SUUNNITTELEMA JA TEKEMÄ ”NETWORK” TURUSSA

Perjantaina 9.4.2021 tehtiin pankissa kauppakirjat vanhempien kaupunkiasunnosta ja sen jälkeen lähdettiin Outin kanssa Lauttasaareen Studio Larus minutukseen, taas pari isokokoista lintuvalokuvataulua mukana matkassa. Kova vesisade ja myrskyisä tuuli haittasi jopa autolla ajamista.
Lauantai 10.4.2021 kului Lauttasaaressa tauluja asentaessa ja Munkkivuoressa ulkoillen sekä Outin lapsia ja lapsenlapsia tavaten. Kova tuuli jatkui ja räntäkuurojakin saatiin niskaan.
Sunnuntaina 11.4.2021 käveltiin mukava pieni aamukierros Lauttasaaressa (23 lajia) kunnes ajeltiin takaisin Turkuun. Nyt sää oli mitä kaunein ja keväisin. Matkalla pysähdyttiin kahville Outin kotitaloon Nummelle. Päivän paras uutinen oli veljeni Ollin, Heinosen Raimon ja Alhon Pekan aamulla Pyhämaan ulkoluodoilla havaitsema amerikanmustalintu, Suomen seitsemäs. Kuviakin kuulemma löytyy. Hieno havis!

PEIPOT LAULOIVAT INNOKKAASTI LAUTTASAARESSA

PEIPOT LAULOIVAT INNOKKAASTI LAUTTASAARESSA

Tallennettu kategorioihin Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta | Kommentit pois päältä artikkelissa Sukkulointia mantereella