Utön kevään lopputunnelmissa..

Torstai 31.5.2007 – tämän hienon 3 viikon retken viimeinen retkipäivä Utössä. Koko päivä taas ajoittain sumua, pientä tihkuakin, ja tuuli nyt heikko koillinen. Huonon näkyvyyden takia ei staijausta vaan kiertelyä saarella. Nähtiin mm. 4 mustakurkku-uikkua, joista yksi pari pesii, 2 ristisorsaa, 2 harmaasorsaa, mehiläishaukka laskeutuneena, lapinsirri, jänkäsirriäinen (itäkärjessä), sarvipöllö ja törmäpääsky. Pikkulintupuoli oli eilistä niukempi – mm. 3 punarintaa, leppälintu, 3 pensastaskua, 5 ruokokerttusta, 3 rytikerttusta, 4 kultarintaa, 5 kirjokerttua, 10 hernekerttua, 12 pensaskerttua, n. 50 lehtokerttua, 10 mustapääkerttua, 2 tiltalttia, n. 50 pajulintua, hippiäinen, 18 harmaasieppoa, 3 kirjosieppoa, 3 pikkulepinkäistä ja 15 punavarpusta.
Päivän mieleenpainuvimmat olivat itärannalla hyörinyt heinätavi-pari – Utössä vähälukuinen – itärannalla n. 20 minuuttia viivähtäneet 2 kesäpukuista isosirriä sekä itäniityn luoteisnurkassa aamulla laulaneet pensassirkkalintu sekä eilinen pikkukultarinta. Caligata lauloi edelleen ahkerasti ja näyttäytyikin monta kertaa, pensassirkkalintu lähti iltapäivällä myös jaloista lentoon. Näin retkeni päättyessä Utön tämän vuoden lajimäärä on toistaiseksi 183. Kimmo jää vielä saareen muutamaksi päiväksi eli lisää on luvassa…

hahka

Toukokuun kolme viikkoa toivat mukavan kokoelman uusia digikuvia, myös rareista, ja harvinaisempia lintuja näkyikin hienosti – ensimmäisinä mieleen tulevat mehiläissyöjä, pikkukultarinta, 4 sepelsieppoa, 2 turturikyyhkyä, turkinkyyhky, nokivaris, liejukana, rastaskerttunen, ruisrääkkä, 2 etelänkiislaa, 3 idänuunilintua, kuhankeittäjä, ainakin 4 sepelrastasta, n. 12 mustaleppälintua, 10 nokkavarpusta ym ym. Elokuussa tullaan taas uudelleen ja aloitetaan syksyisen lintumaailman tarkkailu ja kuvaaminen. Huomenna 1.6.2007 lähtö Outin kanssa mantereelle m/s Eivorilla klo 05.45.

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.