Ilmeinen islandica-alalajin mustapyrstökuiri Salossa

Salon Sokeritehtaan kahlaaja-altaiden lähistöltä löytyi jo 12.9.2007 oudon näköinen lyhytnokkainen ja -jalkainen mustapyrstökuiri, jonka tuntomerkit vahvasti viittaavat 1-kv islandica-alalajiin. Linnusta on mainioita kuvia saanut ainakin Ari Kuusela (www.tarsiger.com). Matkatessani tänään autolla työreissulle Helsinkiin pysähdyin hakemaan lintua ja se löytyikin melkein heti mutta harmillisesti tehtaan verkkoaidan sisäpuolelta altaiden tuntumasta. Kuvia ei näin etäältä aidan läpi saanut mutta kaukoputkella lintu näkyi hyvin seuranaan n. 80 suokukkoa ja n. 20 töyhtöhyyppää. Islandica-alalajista lienee vain yksi aiempi havainto Suomesta ja sekin vielä RK:n hyväksymistä vailla.

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.