Nokkanisset hollilla

Istuskelimme 25.4.2006 hyvän lintukaverini Jukka J Nurmen kanssa iltaa kahvia hörppien parvekkeellani Papinsaaressa – samalla tietysti ohilentäviä lintuja kiikaroiden. Puhe tuli hyvästä nokkavarpustilanteesta Turun Ruissalossa, jossa erään ruokinnan lähistöllä pyöri aiemmin päivällä jopa 12 ”nokkanisseä”, ja joita Jukka oli ’telepitkänä’ kuvannut. Toki olin jo seuraavana aurinkoisen kauniina ja lämpimänä iltapäivänä itsekin kärppänä paikalla ja ruokinnalla kävikin mukavasti lajeja: peippoja, järripeippoja 2, tiklejä 3, pari fasaania, 4 sepelkyyhkyä, mustarastas, sini- ja talitiaisia, vihervarpunen, viherpeippoja, 2 sinisorsaa (!) ja pajusirkku (!) – niin, ja tietysti myös nokkavarpusia! Itse näin niitä 8-10, pääosinhan ne viihtyivät ylhäällä puissa mutta runsaan 1.5 tunnin odottelu toi tulostakin mukavien nokkavarpuskuvien muodossa. Osa ruokinnalta, osa (ne mukavammat…) lähipuista ja -pensaista. Mukava pieni kuvauskeikka!

nokkanisse

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.