Turturi

Työjuttujen takia jouduin nyt olemaan loppuviikon mantereella mutta perjantaina 12.11.2010 livahdin maastoon. Sää ei ollut hääppöinen, pilvistä ja koleaa sekä vähän sadettakin. Ajelin Paimion Rekottilaan, jossa on jo jonkun aikaa oleskellut 1kv turturikyyhky. Toiveena olisi saada joku kuva… Lintu on käynyt Rekottilan sikalan siilon luona aterioimassa, toki harvakseltaan. Paikalla kävi paikan aikana lähes 10 muutakin lintuharrastajaa mutta turturi pysyi poissa kunnes se yhtäkkiä puolen päivän jälkeen lennähti viereisestä metsiköstä pellon toiselle puolelle metsän siimekseen. Toinen ilmestyminen tapahtui vasta klo 14.20 jolloin turturi tippui siilon luo mutta pelästyi saman tien porukan liikettä ja ääntä häviten takaisin metsikköön – itsekin poistuin paikalta runsaan 5 tunnin päivystyksen jälkeen tyhjin muistikortein. Paikalla näkyi päivän aikana myös n. 50 tiklin parvi ja palokärki.
Kun ei lintukuvia ole tarjolla niin laitanpä tähän vaihteeksi kuvan itsestäni – marraskuun alussa Utön itärannalla kameratouhuissa. Kohta olenkin taas lähdössä sinnepäin.

jorma_2010

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.