Lämpöä lisää, lintuja lisää

Maanantai 21.5.2007 oli Utössä tähän mennessä vuoden lämpimin päivä, noin 13 astetta mutta auringossa jopa helteistä. Tuuli oli heikentynyt, ilma autereinen ja aamumuutto edelleen tosi heikkoa. Runsaan tunnin tarkkailulla näkyi vain 13 kuikkaa, kaakkuri ja 10 Gavia sp:tä plus 2 muuttavaa ristisorsaa. Siirryinkin pian komppaamaan saarta ja ennen kaikkea kuvaamaan ”sinirintakansiotani” koska sinirintoja tuntui saaressa olevan useita – ainakin 8 yksilöä, pari omalla pihamaallakin. Muita havaintoja olivat mm. 2 paikallista ristisorsaa, harmaasorsakoiras, 2 mustakurkku-uikkua (pesä valmiin näköinen), 4 suosirriä, sarvipöllö, n. 10 keltavästäräkkiä, 8 leppälintua, n. 35 hernekerttua, n.15 mustapääkerttua, 2 kultarintaa, 4 satakieltä, ruokokerttunen, myöhäinen peukaloinen ja 6 punavarpusta. Pikkusieppoa en tänään nähnyt mutta aamulla löytyi taas sepelrastas – nyt naaraspukuinen lintu – Itäniityn pohjoisreunan kalliolla. Lieneekö jo kevään viimeisiä? Kuvauksen kannalta hauskanen oli Patteriniemen portin lähellä ollut pihlaja, jossa oli samanaikaisesti laulava sinirintakoiras, kultarinta ja satakieli.

lappilainen
hippola

Outi lähti klo 13 m/s Eivorilla mantereelle ja illansuussa lännestä saapui pilvialue, joka tiputti pitkästä aikaa muutaman sadepisarankin. Ehkä säänmuutos tekee hyvää lintumaailmalle. Päivän kuviini sinirinnasta olin melko tyytyväinen, naaraskin tuli nyt paremmin kuvattua…

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.