Luodetuuli pyyhkii linnut muualle

Keskiviikko 10.10.2007 oli edelleen köyhähkö lintupäivä. Tuuli vähän heikkeni voimistuakseen taas illalla yli 12 m/s – ja tietysti edelleen luoteesta! Merimuuttokin oli tänään varsin hiljaista ja saaressa niukasti lintuja. Iltapäivän ja illan sadekuurot eivät parantaneet tilannetta – tosi epävakainen syksy! Mainittavimpia havaintoja olivat 49 kuikkaa, 2 kaakkuria, 61 Gavia sp:tä, 155 merimetsoa, sepelhanhi paikallisena, 4 metsähanhea, lapasotka, 2 suosirriä, valkoviklo, 3 sinisuohaukkaa, 2 ampuhaukkaa, 24 varpushaukkaa, isolepinkäinen, 3 peukaloista, 2 leppälintua, kangaskiuru, 48 tilheä, 3 mustapääkerttua, 12 rautiaista, vain 6 punarintaa, 2 tikliä, n. 350 viherpeippoa, n. 130 urpiaista ja 2 kulorastasta. Lisäksi aamulla klo 8.16 saaren itäpuolitse muutti ”retalemaisen” iso kuikkalintu: paksu kaula, iso pää, iso koko, hitaat siiveniskut – aivan ilmeinen jääkuikkalaji mutta harmillisesti vastavalon puolelta. Itäniityn pensaassa oleskeli aamulla tristis-tyyppinen tiltaltti vilkaasti äännellen, toinen tiltaltti koulun notkossa.

suohaukka

Torstai 11.10.2007 oli eilistäkin hiljaisempi lintupäivä – loputtoman tuntuinen kylmä luoteistuuli tekee tehtävänsä. Vasta illalla, saderintaman saavuttua lounaasta, tuuli hellitti. Saa nähdä tuoko säämuutos eloa muuttoon… Lämpöä tänään enimmillään +9 astetta. Merilintuja niukasti, kuikkia 11, Gavia sp 26, merimetsoja 66, Anser-parvi 22, ruokki ja 13 haapanaa mainittavimmat. Petolintuja nähtiin 5 merikotkaa, 2 sinisuohaukkaa, 2 ampuhaukkaa ja 16 varpushaukkaa. Pikkulintuja mm. 2 kangaskiurua, n. 60 tilheä, 5 peukaloista, 18 rautiaista, 2 kulorastasta, mustapääkerttu, tiltaltti, 3 puukiipijää ja isolepinkäinen. Lintujen niukkuutta kuvaavat parhaiten vain 8 punarintaa ja n. 20 hippiäistä. Käpytikkoja tänään 2, lisäksi yksinäinen uuttukyyhky saaressa. Laivalla saapuivat iltapäivällä mm. Jorma Knaapi, Leena Laitinen, Juhani Salmi, Markku Saiha ja Kari Auvinen. Illalla käytiin Hessun ja Tarpin kanssa syömässä hotellin ravintolassa – ainakin tänään maittava ruoka!

viherpeipo

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.