Kotiseutukierros

Lauantaina 26.1.2008 puolet päivästä meni työasioissa, siksi Utön reissukin jäi tekemättä tänä viikonloppuna. Iltapäivällä keräsin kameran kainalooni ja kuljeskelin Turun Katariinanlaaksoon, toiveena joku lintukuva polun varren ruokinnoilta. Aurinko paistoi kauniisti, lämpöä +1 aste ja viihdyin paikalla pari tuntia. Linnut olivat hyvin tavanomaista lajistoa – tali- ja sinitiaisia, keltasirkku, 2 kuusitiaista, 2 käpytikkaa, mustarastas, 2 puukiipijää, järripeippo, n. 15 vihervarpusta ja ylilentänyt varpushaukka. Joitakin kuviakin syntyi – lähinnä hypervilkkaat kuusitiaiset olivat tähtäimessä.

kusitintti

Sunnuntaikin 27.1.2008 oli kaunis talvipäivä, puolipilvistä ja pakkasta vain niukat 1-2 astetta. Päätin tehdä pienen kotiseutukierroksen eli käydä bongaamassa muutaman pikkurarin kun nyt kerrankin tulee oltua viikonloppua Turussa. Aloitin Liedon Nautelankoskelta koskikaran toivossa mutta turhaan. Auran hiiripöllö sen sijaan oli paikalla korkean kuusen latvassa, tosin liian kaukana kuvattavaksi. Matka jatkui Pöytyälle, jossa eilen löytynyt tunturikiuru kulki sänkipellolla edelleen, paikalla olleet sepel- ja uuttukyyhkyt olivat puolestaan piilossa tai poissa. Lintuharrastajia kävi paikalla ahkerasti kuittaamassa kuka mitäkin pinnaa tunturikiurusta. Onhan se hieno laji! Ajelin vielä hiljalleen Paimioon, jossa puhdistamon altaalla sukelteli edelleen pikku-uikku, jo kuukauden päivät paikalla viihtynyt yksilö. Totesin, että päivä oli onnistunut ja ajelin takaisin Turkuun nyt jo aurinkoisessa suojakelissä. Mukava kierros.

kapy

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.