Talvi puristaa edelleen

Viikonloppu 4-5.3.2006 kului vaihteeksi Turussa ja lähiympäristössä kevyesti ulkoillen. Talven ote on edelleen tiukka, koko viikonlopun pilvistä ja heikkoja lumikuuroja, pakkasta 4-7 astetta eikä tuulahdustakaan keväästä. Lauantaina 4.3. kävin Liedon Nautelankoskella vain todetakseni paikan harvinaisen jäiseksi – muutamassa pikku sulakohdassa ei koskikaraa nyt näkynyt. Niinpä siirryin Naantaliin, Ukko-Pekan sillan sulalle, jossa sentään oli yli 200 sinisorsaa, 8 isokoskeloa, 8 kyhmyjoutsenta, 5 telkkää, nokikana ja – koskikara. Sinisorsista 2 oli leukistisia, hauskan kermanvärisiä. Näitä täällä näkee ainakin yhden liki joka talvi. Läheisessä rinteessä hyöri 12 tilhen parvi mutta muuten linturintama oli talvisen hiljainen.

sinisorsa

Sunnuntain parin tunnin ulkoilu lumisateisessa Ruissalossa ei juurikaan lintuja suonut, vain kolme mustarastasta kannattanee mainita. Omalla ruokinnalla Papinsaaressa oli enimmillään mm. 6 fasaania, joilla jo oli sentään jonkinasteista kevätkahinointia. Pitkästä aikaa joukossa myös komea koiraslintu. Nyt jään odottelemaan ensimmäistä lämmintä lounaisvirtausta ja ensimuuttajien edes pientä ryntäystä…

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.