Pyhämaan kahlaajakareilla

Maanantaina 14.7.2008 ”pääsin” taas pitkästä aikaa kunnon lintu- ja kuvausretkelle – velipoika Olli soitti sunnuntaina ja houkutteli Uudenkaupungin Pyhämaan ulkoluodoille kahlaajia katsomaan. Niinpä kauniina aamuna ajelin Pyhämaan Vasikkariin, johon saapui samaan aikaan Heinosen Raimo myös retkikaveriksemme merelle. Ollin Thomas-poikakin lähti mukaamme. Aluksi kevyttä tarkkailua Ollin saunarannasta, josta havaittiin mm. n. 80 suosirriä, 2 jp-tundrakurmitsaa, harmaahaikara ja 2 ad-pikkulokkia muutolla. Myös merikihuja, pilkkasiipiä ja ruokkeja valui hiljalleen etelään pitkin Selkämeren rantaviivaa. Eilen illalla Olli oli havainnut ad-pikkutiiran muutolla rantaa pitkin etelään.

suos
kusi

Aurinko paistoi kun lähdimme kevyessä lounaistuulessa Santakarin Klopille, jossa olikin heti tosi mukavasti kahlaajia. Laskettiin saarelta n. 220 suosirriä (joista 2 juv), 6 jp-kuovisirriä, 2 pikkusirriä, 5 lapinsirriä, 4 jänkäsirriäistä, jp-punakuiri, 3 liroa, suokukko ja ohilentävänä tundrakurmitsa ja 3 ruokkia. Olli laulatti uutta digikameraansa hyvällä menestyksellä!
Kahvitauon jälkeen matka jatkui Harmaaletoille, jossa ynnättiin paikallisina n. 170 suosirriä, 7 jp-kuovisirriä, 4 lapinsirriä, 14 vesipääskyä, jp-isosirri, mustaviklo, metsäviklo, liro, 7 ristisorsaa ja 5 ruokkia. Luotokirvisiä oli ainakin 6 ja törmäpääskyt lentelivät rahisten luodon päällä. Hieno fiilis kun muuttavia juhlapukuisia kahlaajia oli kiikarin täydeltä! Hylkikarilta palattiin Vasikkariin, join kahvit ja lähdin tyytyväisenä ajelemaan takaisin Turkuun, johon saavuin klo 16 maissa.

riski

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.