Nyt Utössä Suomenpinna – viirukerttuli!

Tänään iltapäivällä jysähti Utöstä tietoon Markus Lampisen itärannalta löytämä Dendroica-laji, joka Tarsigerissa jo olevien kuvienkin perusteella on 1kv viirukerttuli! Kolmas Utössä kautta aikain havaittu Suomenpinna – aiemmat ovat silkkihaikara ja samettipääkerttu. Kuvassa Utön tämänpäiväinen viirukerttuli löytäjän Markus Lampisen kuvaamana.

viiru

Onnittelut (!!) löytäjälle ja muille saaressa olijoille – itsekin suuntaan sinne taas huomenna viikonlopuksi. Hiukanhan tuo Sendari on mun kanssa leikitellyt tänä vuonna – vaikka olen tosi monia hienoja ja harvinaisiakin lajeja löytänyt/nähnyt saaressa tänäkin vuonna niin ne ihan kaikkein kovimmat ovat osuneet niihin päiviin jolloin en ole saaressa ollut… No, elämä on arvaamatonta ja lintuharrastus siitä parhaita esimerkkejä. Ahkera retkeily kuitenkin aina kannattaa ja se varmuudella palkitaan.

ps. Kiitos Petri Ahdille – Utön lajiluettelossa oli laskuvirhe ja oikea luku nyt viirukerttulin jälkeen on 288.

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.