Senaattori tuli saarivierailulle

Sunnuntaina 19.5.2013 pääsin lähtemään takaisin Utöhön – Turusta ajo ensin Sattmarkin kahvituvalle iltapäiväkaffelle, sitten m/s Eivorille. Väkeä tuli ja meni, saariinkin yllättäen yli 50 henkeä näin sunnuntai-iltapäivällä. Jurmoon matkasivat mm. Normaja ja Alhon Pekka, Utöhön lisäkseni Vienonen, Laiho ja Sällylä. Matkalla nähtiin – ennen sumua – mm. 2 mehiläishaukkaa. Loppupäivä olikin tiheää sumua, sitä on tänä keväänä riittänyt. Utössä oli tänään nähty (Salonen, Öhman, Varesvuo ym) keväälle uusina mm. mehiläishaukka, pikkusirri, luhtakerttunen ja kirjokerttu.

SIRITTÄJÄ LENNÄHTÄÄ OKSALTA TOISELLE

SIRITTÄJÄ LENNÄHTÄÄ OKSALTA TOISELLE

Maanantai 20.5.2013 alkoi tiheässä sumussa, joka aamupäivän aikana vähän hellitti mutta aurinkoa ei tänään juurikaan näkynyt. Aluksi oli lähes tyventä, myöhemmin itätuulta 6 m/s. Kaakkoinen lämpöaalto (Utössä tänään kuitenkin vain 13 astetta) on tuonut Suomeen useita harvinaisuuksia, joista tänään saimme hienosti osamme. Aamulla näin ensin Patteriniemen aidan luona naaraspukuisen sepelrastaan ja hetkeä myöhemmin löysin Kovasen talon läheltä naaras sepelsiepon, jonka kaikki halukkaat pääsivät näkemään. Saimme kohtuullisia dokumenttikuvia (ajoittain häiritsevää sumua) ja myös lajityypillinen hiit-ääni saatiin äänitettyä.

TÄMÄ NAARASSIEPPO ÄÄNTELI HIIT-HIIT, SEPELSIEPPO

TÄMÄ NAARASSIEPPO ÄÄNTELI HIITHIIT, SEPELSIEPPO

Sepelsieppopaikalla saimme hälytyksen, että saareen eilen tullut Heli Koskivainio oli löytänyt helikopterikentän läheltä punapäälepinkäisen. Siis sinne! Lintu löytyikin heti ja tämä Utön 4. ja Suomen 28. ”senaattori” (Lanius senator) oli hyvin nähtävillä ja kuvattavissa runsaat puoli tuntia kunnes hävisi sumuun luotsiasemalle päin. Lintu löytyi kuitenkin myöhemmin uudelleen museon edustan pikku lammashaasta, jossa sittemmin oleskeli koko loppupäivän hienosti nähtävänä ja kuvattavanakin. Kiitokset Helille monista iloisista ilmeistä päivän mittaan! Muut linnut jäivät vähän ”varjoon” tänään mutta eteläkärjessä oli koiras mustaleppälintu, koulun lahdella aamulla koiras heinätavi ja keltahemppo lenteli ja lauloi edelleen saaressa. Mainittakoon vielä 3 sirittäjää ja tilhi. Aikamoinen lintupäivä!

ITSE SENAATTORI

ITSE SENAATTORI

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.