Kotinurkilla ulkoilua

Lauantaina 24.1.2009 taivas oli paksussa pilvessä, itätuuli kova ja pakkasta pari astetta. Harrastettiin Outin kanssa pientä kotiseuturetkeilyä, kamera matkassa. Turun Hirvensalossa nukkui aamulla kuusen katveessa lehtopöllö, joka ei välittänyt mitään liikkeistäni mutta eipä sitä oksien takaa oikein kunnolla nähnytkään.

lepo

Siirryimme Ruissaloon, jossa sekä timalit että nakkeli pysyttelivät piilossa – Honkapirtin luona näkyi isolepinkäinen, 2 käpytikkaa ja 4 punatulkkua, siinä mainittavimmat. Kahviteltiin Kasvitieteellisessä Puutarhassa ja sitten vielä poikettiin Pitkämäen puukasoilla, jossa paikalla oleskellut koiras-pohjantikka oli mukavasti näytillä. Arka yksilö ollakseen pohjantikka.

poti

Sunnuntaina 25.1.2009 ulkoiltiin Outin kanssa ensin Liedon Nautelankoskella, josta koskikaraa ei löytynyt. Naantalin Ukko-Pekalla oli n. 20 nokikanaa ja 4 isokoskeloa sinisorsien lisäksi – jälkimmäisten joukossa 2 leukistista yksilöä, lähinnä kermanvärisiä. Taivas tänäänkin paksussa pilvessä ja lämpö nollassa, kuvia ei juuri tullut otettua. Kevättä jo odotellessa…

siso

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.