Sumussa ja vesisateessa ulkomerellä

Perjantaina 6.2.2009 lähdin iltapäivällä kohti Utötä, Outi ei nyt matkassa. Lunta tuprutti ja ajokeli oli ikävä. Tosi murheelliseksi matka muuttui Nauvon lossirannassa, jossa pari minuuttia ennen rantaan tuloani oli auto ajanut kovalla vauhdilla suoraan mereen puomien läpi. Paikalle ilmaantui pian useita paloautoja, ambulansseja, poliisiautoja, helikopteri ja ilmatyynyalus. Sukeltajat nostivat merestä miehen ruumiin ja runsaan tunnin katkon jälkeen lauttaliikenne taas käynnistyi. Nauvoon saavuin tavanomaista myöhemmin, pikainen kauppareissu ja laivalle, joka lähti n. 20 min myöhässä. Laivalla oli paljon väkeä, lintuporukkaa mm. Helstola, Nurmen Tarppi ja Ali-Eskolan Hannu ja Tuija matkalla Jurmoon. Lunta pyrytti vielä matkallakin, muttei enää Utössä, johon saavuttiin reippaassa etelätuulessa vasta klo 23.30. Uni maittoi.

rautatitti

Lauantai 7.2.2009 oli sumupäivä, näkyvyys koko päivän vain 200-600 metriä. Välillä heikkoa tihkusadetta, tuuli etelässä 6 m/s ja lämpöä +3 astetta. Lumet lähes sulaneet, ei jäätä – eli tällaista helmikuuta. Kiertelyä saarella koko ”valoisa” aika, näkyi mm. 4 peukaloista, rautiainen (edelleen saunamme päädyssä, Tiiran mukaan ainoa koko Suomessa tällä hetkellä), punarinta, punakylkirastas, 3 mustarastasta, 15 räkättiä, 2 urpiaista ja 2 peippoa. Rantavesissä mm. 14 merimetsoa, 18 tukkasotkaa, 3 lapasotkaa (1k2n), 6 tukkakoskeloa ja 8 naurulokkia. Joitakin kuviakin syntyi sumusta huolimatta. Kylän reunalla kuvasin mm. talitiaista, jolla oli toisella puolen päätä iso kasvain – eka tällainen täällä Utössä.

talitintti

Sunnuntai 8.2.2009 oli taas paluupäivä mantereelle, takaisin töihin. Aamulla en juuri ehtinyt lintuja katsoa ennen laivan lähtöä sillä kävimme Jukka Tuomisen kanssa läpi tulevan ikkunaremontin asioita. Tuuli oli kaakossa 10 m/s, kosteaa ja utuista edelleen, lämpöä +2 astetta. Pikainen aamukierros vesisateessa tuotti mm. merikotkan, 22 merimetsoa, 10 naurulokkia, 8 tukkakoskeloa, 18 tukkasotkaa, 3 lapasotkaa, 2 peukaloista, 2 mustarastasta, 5 urpiaista ja 4 räkättiä. Paluumatkalla laivan kannelta näkyi mm. 4 riskilää, 6 laulujoutsenta ja jälleen naaraspukuinen sinisuohaukka Jurmon nummen yllä. Turkuun saavuin klo 18 maissa. Tämä päivitys tulee taas jo laivamatkan loppuosuudelta…
Iltapäivällä Brita ilmoitti, että koulun pihalle oli ilmestynyt ruokailemaan naakka – kevätmuuttaja varmaan.

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.