Sumun vankina Utössä

Keskiviikko 20.5.2009 oli lähes täydellinen ”välipäivä” – tiheä sumu kietoi saarta pitkälle iltaan saakka, vasta klo 20.40 sumu hellitti ja sadekuurot alkoivat. Tuuli oli lounaassa n. 8 m/s. Sumun takia linnut liikkuivat heikosti ja saaressa muutenkin kovin vähän lintuja. Mainita tästä päivästä kannattanee vain punavarpunen, kultarinta, 2 sirittäjää, lapinsirri, 6 suosirriä ja sarvipöllö. Hyvästä ajankohdasta huolimatta taas hyvä esimerkki siitä kuinka tyhjiä ulkosaaret voivat joskus olla. Päivän mukavin havainto tuli vasta illalla kun olin m/s Eivoria vastassa – koiras-kehrääjä lenteli hotellilla pitkin maata laiturin valoissa! Koska tänään ei tullut otettua yhtään lintukuvaa, niin laitan tähän muutaman päivän takaisen kuvan saaressa käyneestä harvinaisesta isolepakosta – outo otus.

lepakko

Iltalaivalla saareen saapuivat ainakin Totti Toiskallio, Tomi Kaijanen, Kari Kaunisto, Peter Uppstu, kovan sarjan lintukuvaajat Markus Varesvuo, Seppo Pöllänen ja Mikko Holvitie sekä vielä Hannu Velmala koululuokan kanssa plus Jarmo ja Juha Jokinen sekä Jouko ja Kristiina Lunden. Toivottavasti huomenna on enemmän lintuja kuin niiden katsojia ja kuvaajia… Outi tuli illalla saareen!

pen

Helatorstai 21.5.2009 oli toisinto edellisistä päivistä – jo kolmatta päivää sakea sumu verhosi saarta, nyt selkeni klo 12.40 alkaen. Loppupäivä oli aurinkoista ja tuuli lounaasta 5 m/s. Aamumuutto jäi siis näkemättä ja muutenkin lintuja oli melko niukasti. Mainittavimmat mm. valkoposkihanhi, 2 tavia, naaras-sinisuohaukka (paikallisena), tuulihaukka, 33 suosirriä (osa muuttavana), pikkukuovi, huuhkaja, sarvipöllö, 3 törmäpääskyä, sinirinta, rytikerttunen, kultarinta, 3 pikkulepinkäistä, luotokirvinen, punavarpunen ja muuttava ad-mustavaris. Lisäksi pikkusieppoja oli saaressa 3 yksilöä – ad-koiras, juv-koiras ja naaraspukuinen. Illalla pientä liikettä merellä mutta huomiseen taas pannaan toivoa: turhaanko?

pik

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.