Isolokki!

Torstaina 3.4.2014 puhalsi kylmä ja navakka luoteistuuli, 12 m/s, ja taivas oli pääosin pilvetön. Lämpöä oli vain 4 astetta. Tämä ilma tyhjentää tehokkaasti ulkosaaria muuttolinnuista. Tänään staijia pari tuntia ja pääosa päivästä kului mukavasti veneiden kunnostushommissa. Lintuhavaintoja mm. 55 ruokkia, 2 haapanaa, jouhisorsa, 3 harmaahaikaraa, varpushaukka, ampuhaukka, meriharakka, 10 tylliä ja hemppo. Saareen saapui iltapäivällä lintuporukkaa ainakin Vikmanin Reiska ja Hanna sekä Kaisa Kivinen & Tuula Suihko. Saa nähdä käynnistyykö muutto uudelleen ennen viikonloppua…

MERIHARAKAT OVAT JO SAAPUNEET

MERIHARAKAT OVAT JO SAAPUNEET

Perjantaina 4.4.2014 jatkui viileä sää – aurinkoa, pohjois-luoteistuuli 3-6 m/s ja lämpöä 4 astetta. Pakkasyön jälkeen lintumaailma oli edelleen hiljainen – mainittavaa mm. 2 ristisorsaa, 5650 haahkaa, 54 kyhmyjoutsenta, 25 ruokkia, 6 mustalintua, 4 haapanaa, 6 meriharakkaa, 3 harmaahaikaraa, huuhkaja ja varpushaukka. Pikkulinnuista voinee mainita 3 luotokirvistä, 2 peukaloista, 6 rautiaista, 2 laulurastasta ja kulorastaan. Iltalaivalla saareen saapui muutama lintuharrastaja, tuttuja ainakin Olli Sassi.

MERIHANHIA ON JO USEISSA PAIKOISSA

MERIHANHIA ON JO USEISSA PAIKOISSA

Lauantaina 5.4.2014 tuuli oli kääntynyt lounaaseen ja voimistui pitkin päivää – illalla jo 13-15 m/s. Aurinkoa koko päivä ja lämpötila oli enimmillään 5 astetta. Staijia aamulla runsaat pari tuntia, myöhemmin koko saaren komppaus. Lintuja edelleen maltillisesti mutta isommalla porukalla löytyi toki jotain. Merellä nähtiin mm. 51 ruokkia, 3 pilkkasiipeä, 24 mustalintua ja 40 allia. Kovin havis oli kuitenkin Hannan aamulla löytämä 2-3kv isolokki, joka istuskeli majakan alapuolen luodolla. Pysyi paikalla vain runsaat 10 minuuttia, jona aikana kuitenkin useimmat ehtivät linnun nähdä ja sain jonkinmoiset dokumenttikuvatkin kaukaa. Kova laji täällä – edelliset nähty 2008 ja 2004. Itsekin sain uuden saaripinnan (258), odotuslistalla laji on toki ollut. Saaresta löytyi myös lehtokurppa, taivaanvuohi, 5 meriharakkaa, luhtakana, kuusitiainen, 2 tikliä, luotokirvinen, tiltaltti, 18 rautiaista, 15 punarintaa ja 2kv koiras mustaleppälintu.

ISOLOKKI ILAHDUTTI!

ISOLOKKI ILAHDUTTI!

Sunnuntaina 6.4.2014 piti lähteä kuukauden tauon jälkeen käväisemään pikaisesti mantereella. Saareen jäi lintuharrastajista Sällylä. Aamu oli sateinen, heikkoa lounaistuulta ja muutama plusaste eli ihan hyvä lintusää pikkulinnuille. Yöllä olikin tullut paljon lintuja lisää – punarintoja, rautiaisia (mm. pihallamme 9 yhtä aikaa) ja rastaita. Luhtakana huusi pesimäruovikossaan ja metsäviklo lensi saaren yli. Laivamatkalla kannelta havaittiin mm. 19 ruokkia, Aspössä muuttohaukka ja Nötössä mustakurkku-uikku. Lisäksi nähtiin 2 kuikkaa ja Lohmin luona merimerkkipesällään oli jo kalasääskikin paikallaan. Turussa olin klo 17 aikoihin.

MERIKOTKIA ON TÄNÄ KEVÄÄNÄ SELVÄSTI AIEMPIA VUOSIA ENEMMÄN

MERIKOTKIA ON TÄNÄ KEVÄÄNÄ SELVÄSTI AIEMPIA VUOSIA ENEMMÄN

ISONOKKOSPERHOSIA ON NÄKYNYT MUUTAMIA

ISONOKKOSPERHOSIA ON NÄKYNYT MUUTAMIA

 

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.