Kesäkö alkoi ?

Touko-kesäkuun vaihde on jo pienen luopumisen aikaa. Näkyvä kevätmuutto alkaa olla ohi ja linnut hiljenevät pesimäpuuhiin. Kuvaaminenkin hankaloituu kun linnut ovat usein joko lehtien tai ruokojen takana… Tiistaina 30.5.2006 kiertelin iltakävelyllä asuntoni viereisen Friskalanlahden pitkospuita kameraa roikottaen – josko jotakin löytyisi. Paikallisia keltavästäräkkejä, harmaasieppoja, iso määrä pääskyjä ruovikon yllä, korkealla ylilentävä mehiläishaukka, kolme rytikerttusta jne. Lintutornin läheisyydestä kuului viiksitimalin ”pingoitusta” ja hetken päästä singahti 7 timalin parvi ruokojen keskelle. Taitavasti piilossa mutta onneksi yksi tuli 1-2 sekunniksi kunnolla näkyviin: riittävästi jonkinmoista kuvaa varten. Viime talvena en käynyt timaleita kuvaamassa vaikka niitä ainakin parissa paikassa oli kauniisti tarjolla lumihankien antaessa paremmin valoa ruovikkoon.

timali

Kuvaavat kaverit ovat korvaamaton apu hyvien kohteiden löytämisessä. Pitkäaikainen lintukaverini Jukka J Nurmi ystävällisesti vihjaisi mainiosta härkälintupaikasta Säkylässä – Jukka oli siellä itse kuvannut jokunen päivä aiemmin ja niinpä päätin suunnata sinne samantien aurinkoisena aamuna 1. kesäkuuta 2006. Harmi kyllä taivas veti matkalla paksuun (sumu)pilveen, puuskainen pohjoistuuli kylmensi ilmaa ja valoa oli niukasti – räpsin kuitenkin suurimmat ”paineet” pois ja joitakin kuvia mylvivistä härkälinnuista syntyikin. Täytyy tulla uudelleen paremmalla kelillä. Töissä olin takaisin jo heti aamuyhdeksän jälkeen.

harkalintu

Kesäkuun toisena aamu valkeni aurinkoisena ja päätin yrittää vielä lisää kuvia härkälinnuista. Matkaan vaan ja linnut olivat nyt pesänrakennuspuuhissa kauniissa auringonpaisteessa. Tällä kertaa kuitenkin pysyttelivät eilistä etäämpänä, eikä reviiritaistelujakaan syntynyt joten – vaikka kuvia otinkin – mitään dramaattisesti parempia tuskin sain. Illansuussa kävin vielä kameraa ulkoiluttamassa Paraisten Pettebyn lintutornilla mutta kovassa länsituulessa linnut pysyivät piilossa, edes ruskosuohaukka ei näyttäytynyt. Viiksitimaleita oli täälläkin pari lennossa, kalasääski kävi pyörähtämässä, punavarpuset lauloivat ja pellolla ruokaili kymmenkunta uuttukyyhkyä.

Veljenpojan lakkiaisjuhlien jälkeen 3.6.2006 hurautin vielä illaksi Angelniemelle ja aamusumun hälvettyä kiertelin 4.6. mökin ympäristön maisemissa. Äänessä olivat vielä mustapääkertut, punavarpuset, käet, satakielet jne mutta mm. peltosirkut olivat jo hiljentyneet. Löysin jo toisen kauniissa luonnonkolossa pesivän kirjosieppoparin ja kuviakin tuli otettua – laitan ne myöhemmin viikolla sivuille. Harmaahaikara lensi aamulla mökin yli koilliseen.

Näin toukokuun päätyttyä oli mukava todeta yhden kuukauden tilastoja näistä veppisivuistani: toukokuun aikana yksittäisiä kävijöitä oli veppisivullani yhteensä 2219 lähes 30 eri maasta ja hakuja tehtiin yli 128.000 kappeletta. Hauskaa jos kuvista on iloa muillekin kuin itselleni.

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.