Varovaista syysmuuton alkua

Lauantai 19.6.2010 oli sateisen märkä ja kolea kesäpäivä – sadetta riitti runsaasti likimain koko valoisan ajan. Retkeily jäi kovin niukaksi ja tietysti havainnot sen myötä. Mainita voinee mm. 4 mustavikloa ja 2 suokukkoa itärannalla, luhtakerttunen, 2 rytikerttusta, kirjokerttu, tiltaltti edelleen, 9 Loxiaa, valkoposkihanhi itärannalla sekä 25 isokuovin parvi joka sateessa putosi ilmeisesti majakan lounaispuolen luodoille. Telkkarista tuli katsottua futista, prinsessahäitä ja tangokarsintoja sateen loppumista odotellessa ja välillä sauna lämpesi mukavasti koleutta poistamaan.

luhtak
Ovatkohan saaressa laulavat luhtakerttuset vielä kevätmuutolla?

Sunnuntaina 20.6.2010 oli palattava hetkeksi mantereelle. Aamulla oli sumua, tuuli etelästä 7 m/s – myöhemmin selkeni lähes aurinkoiseksi päiväksi. Aamulla retkeilyä ja kuvaamista itäosassa, m/s Aspöllä lähtö klo 13. Näkyi mm. 3 suokukkoa, 2 ristisorsaa (missä poikaset?), lapasorsapoikue, 9 pikkukäpylintua, 2 luhtakerttusta itärannan ruovikossa ja koiras-kirjokerttu telttapaikan luona. Varesvuon Markus ja Pölläsen Seppo tulivat samalla laivalla Pärnäisiin, juttua riitti kun tuttuja ollaan. Turussa olin jo klo 17. Kohta taas uudelleen saareen…

pilkkas
Utön pilkkasiipikanta on melko vankka mutta saa nähdä miten poikaset pärjäävät…

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.