Punakuiri sittenkin – ja heinäkurppa!

Keskiviikkona 13.9.2006 päätin työpäivän jälkeen vielä pistäytyä kameran kanssa Turun Ruissalossa, rantatien niityllä, katsomassa josko paikalla oleskellut nuori punakuiri olisi sittenkin vielä maisemissa. Ja sieltähän se heti löytyi – rantaniityltä ruokailemasta. Pääsin mukavalle kuvausetäisyydelle ja pakolliset peruspotretit tuli otettua, vieläpä kesäisen lämpimässä ja aurinkoisessa kelissä. Saman tien paikalle tupsahti Jukka J Nurmi, jolta alun perin ystävällisesti sainkin vinkin ko. linnusta. Kuiri kuitenkin lennähti rantaa suojaavalle aallonmurtajalle ja oli kuvausetäisyyden ulkopuolella häviten myöhemmin taas jonnekin piiloon.

kuiri

No, tyydyimme kuvaamaan ohilenteleviä valkoposkihanhia (pelloilla satoja) ja sepel- ja uuttukyyhkyjä. Harmaahaikarakin pistäytyi rannalla. Paikalle saapunut Valtosen Pekka lähti kuvatessamme komppaamaan rantaniittyä ja kohta kuului huuto ”kurppa!” ja pian kaikki löysimme ruovikon reunaan laskeutuneen heinäkurpan, joka uudelleen pelästyneenä lensi melko pitkän matkan merenpuoleista reunaa häviten näkyvistä. Emme sitä enää uudelleen löytäneet mutta emme toki halunneet kovin häiritäkään. Mutta – ihan leppoisa illansuun retki!

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.