Lapinpöllöä kuvaamassa

Haaveenani on jo pitkään ollut saada edes joitain kuvia, vaikkapa edes ns. potrettikuvia, lapinpöllöstä – ehkä pöllöistämme mystisimmästä. Huomasin, että pari lapinpöllöä on havaittu Etelä-Suomessa viime päivinä, Hangossa ja Hyvinkäällä, ja päätin yrittää. Turvauduin Olkion Joukon ystävälliseen apuun – Jouko lupasi ilmoittaa minulle heti aamuhämärissä, josko Hyvinkään Ridasjärven lähellä Kaidanpääntien varrella oleillut lapinpöllö olisi tänään, Viattomien lasten Päivänä 28.12.2006, edelleen paikalla. Sainkin Joukolta puhelun klo 09.30 – pöllö edelleen samalla aukealla. Siis sinne! Saavuin paikalle klo 12 enkä suinkaan ollut yksin: toistakymmentä kameramiestä alueella. Kyllä on kuvaus suosittua nykyään – hyvä niin. Lapinpöllö löytyi nopeasti ja peruspotretitkin syntyivät varsin helposti: retki oli täyttänyt pian tehtävänsä. Sääkin suosi, aurinko näkyvissä, -1 aste, lähes tyven ja mukava valo kuvata talviauringon punertaessa välillä taustaa. Isompi joukko paikalla kuitenkin saattoi estää sen, ettei lintu lennellyt avomaastossa, saatikka pyydystellyt myyriä eiliseen tapaan, joten lento- ja saalistuskuvat jäävät vielä haasteeksi itselleni.

lappari

Reilun tunnin kuvaussession jälkeen kävimme Joukon kanssa kahvilla Ridasjärven kaupalla kunnes ajelin takaisin Turkuun Outin syntymäpäiville. Mukava keikka ja erityisen lämmin kiitos sen onnistumisesta Olkion Joukolle!

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.