Viikonloppua mantereella..

Lauantaina 30.8.2008 olin Turussa, eilisten työpaikkani 50v- juhlallisuuksien ”uuvuttamana”… Nurmen Jukka soitteli puoliltapäivin ja olin helppo tapaus houkutella mukaan lintureissulle Kemiönsaarelle. Aamuinen Björkbodan punakottarainen tosin oli kadoksissa mutta ainahan kannattaa yrittää. Ajelimme ensin Kemiön Sjölaxiin, sieltä Västanfjärdin puolelle Galtarbyvikenille ja sieltä Björkbodan peltoaukealle. Mitään kummempaa ei kuitenkaan iltapäivän tunteina löytynyt – toki n. 15 varpushaukkaa, 5-6 tuulihaukkaa, 2 nuolihaukkaa, kalasääski ja 2 naaraspukuista sinisuohaukkaa kannattaa mainita. Kuvaustilanteita ei tällä kertaa minun kohdalleni osunut – harvinainen reissu!

narhia

Sunnuntaina 31.8.2008 puhalsi kylmä ja navakka pohjoistuuli, taivas oli aamusta alkaen selkeä. Aamulla värjöttelin runsaan tunnin omalla parvekkeella kuvaamassa ohilentäviä närhiä, lisäksi parvekkeelta näkyi mm. 3 harmaahaikaraa, 15 kanadanhanhea, 11 + n. 50 valkoposkihanhea, hiirihaukka, naaraspukuinen sinisuohaukka ja 2 palokärkeä. Aamupäivän kävelykierros tehtiin Outin kanssa viereiselle Friskalanlahdelle, jossa havaittiin mm. 42 muuttavaa kurkea, hiirihaukka, nuori ruskosuohaukka, 2 nuolihaukkaa ja 5 suokukkoa. Tämä oli tällainen lintujen suhteen rauhallinen viikonloppu… viikon päästä varmaankin taas Utöseen.

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.