Bongausaalto

Lauantai 27.4.2013 oli sumupäivä – ilma selkeni vasta klo 16.30 aikoihin. Tuuli oli heikko ja lämpöä vain pari astetta. Linnut eivät olleet yöllä vaihtuneet ja niinpä saaressa katsottiin paljolti eilisiä lintuja. Variegatussepeltasku löytyi heti aamulla itärannalta ja päivän aikana lintua kävi katsomassa kolme taksiveneellistä bongareita mantereelta, lisäksi m/s Eivorilla saapui illansuussa toistakymmentä ornia. Olipa itäniityllä aikamoinen vilske! Bonuksena useimmat näkivät myös eilisen +2kv sepelsiepon, joka varsinkin iltapäivällä oli hyvin hallinnassa Gamla Postenin tuntumassa. Sepelrastaita riitti tälle päivälle 1-2 ja tuttuja nokkavarpusia oli nyt 4 ja mustaleppälintuja 4. Mustapääkerttu, harmaasorsa ja räystäspääsky tulkoot vielä mainituiksi ja Knivskärillä laivaporukka näki vielä n. 30 merisirriä. Outi saapui saareen ja käytiin yhdessä vielä illansuussa ”hoitamassa” sepeltasku Outillekin.

SEPELTASKU ANTOI MELKO VAIVATTOMASTI KUVATA ITSEÄÄN

SEPELTASKU ANTOI MELKO VAIVATTOMASTI KUVATA ITSEÄÄN

Sunnuntaina 28.4.2013 sumu roikkui saaren yllä jälleen pitkään, vasta iltapäivällä selkeni ja aurinko paistoi. Aluksi oli lähes tyyntä, illalla etelätuulta 7 m/s. Yöllä oli pakkasta -1 aste, päivälläkin vain neljä lämpöastetta. Merelle ei sumun takia juurikaan nähty ja saaressakin oli niukasti lintuja. Variegatus-sepeltasku oli lähtenyt yöllä ja niinpä tänään saapuneet kolme taksiveneellistä uusia bongareita pettyivät mutta lohdutuksena oli kuitenkin sentään sepelsieppo edelleen paikalla. Itäniityllä oli vain pari pensastaskua ja aamulla näin itäniityn rannassa sepelrastaan hetken aikaa ruokailemassa.

MUUTAMA PEUKALOINEN ON NÄHTY VIIME PÄIVINÄ

MUUTAMA PEUKALOINEN ON NÄHTY VIIME PÄIVINÄ

Luhtakana huuteli edelleen, lisäksi nähtiin mm. 2 mustapääkerttua, 3 mustaleppälintua ja harmaasorsa. Mantereelle lähti tänään paljon väkeä, lintuporukkaa saareen jäi lisäksemme ainakin Pärssinen, Koistinen, Holvitie ja Sällylä.

SAAREN RANTAVESISSÄ VIIHTYY MUUTAMA TAVI

SAAREN RANTAVESISSÄ VIIHTYY MUUTAMA TAVI

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.