Mainio vuodenalku Utössä

Lauantai 3.1.2009 oli kaunis, aurinkoinen päivä. Pakkasta 4-5 astetta, tuuli melko heikko (4-6 m/s) koillisesta. Lunta jo ihan reilusti. Porukalla staijattiin ja kompattiin ja niinpä lajeja kertyi tänään 35 – ihan hyvin näin tammikuun alussa. Mereltä löydettiin mm. yhteensä 7 kuikkaa (+ sp 1) matkalla W-SW, 13 merimetsoa, 7+13+21 laulujoutsenta (+ sp 15) W-SW, 12 tukkasotkaa, 14 allia, 3 mustalintua, pilkkasiipi, 7 isokoskeloa, 13 tukkakoskeloa, tp-ruokki ja 15 riskilää. Eteläkärjessä uiskenteli jonkin aikaa haahka, juhlapukuinen koiras. Melkein kuin kevättä jo! Lokkeja valui hiljalleen pohjoiseen, eniten kalalokkeja (n. 350) ja naurulokkeja (n. 30). Satamalahdella oleskeli telkkien (n. 70) joukossa naaraspukuinen uivelo. Merikotkia nähtiin 4 ja kyhmyjoutsenia n. 30. Saaresta löytyi mm. 16 tilheä, 6 peukaloista, punarinta, 3 mustarastasta, 7 räkättiä, punakylkirastas, peippo ja 4 urpiaista. Saunalahden rannalla oli edelleen 3 taivaanvuohta. Mukavan monipuolinen ja hieno talvipäivä ja porukalla pidettiin meillä iltahuuto. Illalla tuuli edelleen hiljainen ja taivas kirkas.

telka

Sunnuntaina 4.1.2009 oli taas aika palata mantereelle, laiva lähti klo 13. Päivä oli yhtä kaunis kuin eilenkin, tuuli N 2-3 m/s ja pakkasta aamulla 5 astetta. Staijaus ja aamuinen saarikierros tuottivat mm. seuraavia havaintoja: kuikka, Gavia sp 5, 4 mustalintua, haahka-naaras, 7 lapasotkan parvi, 5 tukkasotkaa, 2 n-pukuista uiveloa, harmaahaikara, 8 laulujoutsenta, 3 merikotkaa, 3 peukaloista, n. 10 naurulokkia ja 7 tukkakoskeloa. Vuoden alun lajimäärä saaressa kohosi jo 38 lajiin, not bad… Paluumatkalla havaittiin laivaltakin mukavasti lintuja – 5 riskilää, 2 haahkaa, 3 merikotkaa, harmaahaikara (Aspön eteläpuolitse lounaaseen), 8 teertä Aspössä sekä nuori maakotka hienosti Aspön kaakkoiskulmalla lentelemässä. Turkuun saavutaan vasta klo 19.20 maissa eli päivitän tämän jo täältä laivalta.

loine

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.