Joulu Nummella

Joulupäivänä 25.12.2009 olimme Nummella (Nummi-Pusula), Outin kotitalossa, joulunvietossa. Päivä oli harmaan pilvinen, lunta reippaasti ja pakkasta 4 astetta. Tein päivällä kierroksen Nummi-Pusulan alueella mutta lintuja oli niukahkosti, sillä lähes kaikki sulapaikatkin ovat jo jäässä. Lajeja pikku reissullani kertyi 18, joista mainittakoon 6 muuttavaa laulujoutsenta Nummen Jättölässä ja puimattomalla pellolla Hyönölässä olleet n. 130 keltasirkkua, n. 25 pikkuvarpusta ja mustarastas. Pusulan Töllissä yritin kuvata – tuloksetta – kahta paikalla oleskellutta koskikaraa mutta piilottelivat taitavasti jäälohkareiden alla varjossa tai vain lentelivät ohitse. Töllin koskella ylitseni viuhahti ampuhaukka, muuten lajisto oli perinteistä talvilinnustoa.

kel
kelt
Iso keltasirkkuparvi, joukossa pikkuvarpusia, hyöri Pusulan kk:n lähellä

Tapaninpäivänä 26.12.2009 sää oli huono – myrskyisä itätuuli ja lumipyryä. En mennyt Töllille yrittämään uudelleen koskikaroja vaan ajelin illansuussa takaisin Turkuun. Ajokelikin oli aika ikävä.

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.