Punakottarainen säväytti!

Lauantaina 4.6.2011 heräilin Turussa verkkaisesti ja lähdin aamupäivällä ajelemaan kohti Nummea, josta piti Outin kanssa lähteä yksiin valmistujaisjuhliin. Yritykseksi jäi. Automatkalla sain Utöstä puhelinsoiton: Pyry soitti että heidän pihassa on pinkki kottarainen. Hälytin saaressa olevan Kuusiston Kimmon paikalle ja lintu oli poissa mutta Pyryn kamerassa kelpo kuvat ad-punakottaraisesta! Kimmokin löysi linnun pian uudelleen ja siinä vaiheessa tein Lahnajärvellä käännöksen kohti Nauvon Pärnäisiä. Reippaasti ajellen ehdin juuri ja juuri m/s Eivoriin, joka klo 13.30 lähti kohti Utötä. Matka tuntui nyt tavallista pidemmältä mutta klo 17.50 saavuimme Utöseen. Paikalle ehti myös Tittosen Jouni. Lintua ei heti löytynyt mutta klo 19 jälkeen punakottarainen ilmestyi pari kertaa hienosti Lumijärven talon kulmille – kuviakin syntyi mukavasti. Hilpeä tunnelma! Tämä oli saaren historian neljäs punakottarainen ja vuoden ensimmäinen koko Suomesta. Selvää lienee, että laji oli saarenpinna meikäläiselle. Ennen iltaa näin vielä kesykyyhkyn (sama kuin pari päivää sitten), tiklin ja pikkusiepon. Kimmo oli tänään havainnut mm. jänkäsirriäisen, pikkusirrin, turkinkyyhkyn ja idänuunilinnun.

punakottarainen
Vanha punakottarainen on upea ilmestys

Sunnuntaina 5.6.2011 tuuli puhalsi vaihteeksi pohjoiskoillisesta, 7 m/s, ja taivaalla seilasi kuuropilviä – hieman sadettakin saatiin. Punakottaraista ei enää löytynyt mutta muuta mainittavaa olivat mm. turturikyyhky (ilmeisesti sama jo lähes viikon verran), jänkäsirriäinen ja 2 vesipääskyä itärannalla, etelään muuttava mustaviklo, nuolihaukka, mehiläishaukka, ruskosuohaukka, 2 pikkusieppoa, pensastasku, rytikerttunen, luhtakerttunen ja 2 satakieltä. Lähdin mantereelle klo 13 m/s Aspöllä, huomiseksi töihin. Kimmo jäi vielä saareen.

kaasup
Öljynporausta Utön vesillä? Ei, vaan venäläinen maakaasuputkea asentava ”alus”, jota koirashaahkaparvi ohittaa

Laivamatka tyvenellä merellä oli mukava, Turussa olin klo 17.30.

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.