Jouluiset joutsenet

Nummella vietetyn Joulun (aattoilta ja Joulupäivä) yhtenä ohjelmana oli parin tunnin ulkoilu Hyvelänjärven tulva-alueen reunamilla, kamera ja kiikarikin olivat tulleet matkaan. Tiesin etukäteen paikalla oleskelevan leudon talven viivyttämiä laulujoutsenia ja niiden joukossa ad-pikkujoutsenen ja sieltä ne nytkin kepeän pakkasyön jälkeen löytyivät -laulujoutsenia n. 30, vanha pikkujoutsen ja 3 kanadanhanhea. Tulvan reunamilla lenteli isolepinkäinen ja muutama räkättirastas.

pikkujoutsen

Kuvaamista ajatellen joutsenet oleskelivat toivottoman kaukana mutta joku etäältä otettu kuva pikkujoutsenesta laulujoutsenten joukossa kuitenkin tallentui (kuvassa kolmantena oikealta).

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.