Kahlaajamutto piristyy hiljalleen

Keskiviikkona 3.7.2019 oli aika palata Utöhön, Outi jäi vielä muutamaksi päiväksi mantereelle. Ajelin aamulla Nauvoon kaffelle ja sieltä m/s Eivorille, joka tulikin lähes täyteen väkeä. Kesäinen saaristo kutsuu. Päivä oli aurinkoinen, luoteistuuli (7-10 m/s) oli viileä ja lämpöä oli enimmillään 17 astetta. Matkalla ei tehty kummempia havaintoja ja Utöhön saavuttiin klo 14 aikaan. Illansuussa kävin itäosassa vähän kiertelemässä ja näin mm. 11 suosirriä, 6 suokukkoa, 3 töyhtöhyyppää ja liron – merivesi oli aika ylhäällä ja lietteet vähäiset.

VANHAT SUOSIRRIT OVAT ILMAANTUNEET SYYSMUUTOLLE

VANHAT SUOSIRRIT OVAT ILMAANTUNEET SYYSMUUTOLLE

Torstaina 4.7.2019 tuuli oli kääntynyt länsilounaaseen (7-10 m/s), päivä oli pääosin aurinkoinen ja lämpöä 17 astetta. Illalla lännestä lähestyi sadealue. Aamulla tunnin staiji merelle ja itäosan kierros, muuten kotinurkissa uusia ulkokalusteita kokoamassa. Lintuja näkyi mm. 6 ruokkia, etelänkiisla jälleen (3 ruokin kanssa luoteeseen klo 06.12), valkoviklo, 4 liroa ja 17 suosirriä. Saunallamme pyöri vielä 2 rytikerttusta.

RYTIKERTTUNEN SAUNAPUSKASSAMME

RYTIKERTTUNEN SAUNAPUSKASSAMME

Perjantaina 5.7.2019 oli sadepäivä, vasta iltapäivällä oli joitain kuiviakin hetkiä. Tuuli pyöri ja asettui pohjoiseen, 10-14 m/s. Lämpöä oli 13 astetta. Päivä kului mukavasti kotosalla kuvien ja kirjoitushommien parissa, iltapäivällä piipahdin sateen lomassa itärannalle, jossa näkyi mm. 2 valkovikloa, 9 liroa, 4 suokukkoa ja noin 55 suosirriä. Ei vielä muita sirrejä… Merivesi oli edelleen noussut ja kahlaajat piipersivät kelluvilla levillä.

JOITAKIN VAIHTOPUKUISIA KOIRASHAAHKOJA ON JÄÄNYT UTÖN RANNOILLE

JOITAKIN VAIHTOPUKUISIA KOIRASHAAHKOJA ON JÄÄNYT UTÖN RANNOILLE

Lauantaina 6.7.2019 oli taas pilvetöntä ja heikompaa luoteistuulta, 4-8 m/s. Lämpö käväisi 18 asteessa.  Staijia tunti aamulla luotsiasemalla, päivällä jatkui ulkokalustehomma ja iltapäivällä oli vuorossa kierros saaren itäosassa. Illalla mukavasti taas naisten futista. Lintuja näkyi mm. kuikka, 12 ruokkia, valkoviklo, 3 liroa, 6 suokukkoa, 12 suosirriä, syksyn eka harmaahaikara ja saunalla vielä luhtakerttunen. Turisteja on epätavallisen vähän – syynä varmaan mm. se, ettei Kökar-laiva enää tänä kesänä lainkaan kulje Turusta tänne Utöhön. Myös veneilijöitä on toistaiseksi ollut selvästi tavallista niukemmin. Marko Virkki saapui saareen lintureissulle.

LAPINTIIRA PUOLUSTI REVIIRIÄÄN MERIKOTKALTA

LAPINTIIRA PUOLUSTI REVIIRIÄÄN MERIKOTKALTA

Sunnuntaina 7.7.2019 oli pääosin aurinkoista ja heikkoa, aluksi idän, myöhemmin pohjoisen puoleista tuulta. Lämpöä oli 18 astetta. Staijia aamulla n.1,5 tuntia luotsiasemalla, kotona nurmikonleikkuuta ja myöhemmin pitkä kierros itäosaan. Nähtiin mm. kuikka, 33 ruokkia, 5 harmaahaikaraa, rytikerttunen, luotokirvinen ja yllättäen sepelhanhi ruokailemassa Hamnskärin kallioilla. Outo kesävieras. Kahlaajia havaittiin mm. 2 isokuovia, 20 suosirriä, syksyn eka adkuovisirri, mustaviklo, 4 liroa ja 5 suokukkoa. Ilta kuluukin mukavasti naisten futiksen MM-finaalin parissa.

SYKSYN EKA VANHA KUOVISIRRI

SYKSYN EKA VANHA KUOVISIRRI

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.