Kevyttä kesäretkeilyä

Lauantaina 24.7.2010 tuuli oli navakka 12 m/s koillisesta ja iltapäivällä vähän sadetta – etelästä saapui syvenevä matalapaine. Retkeily painottui aamupäivään ja tunnin staijaukseen. Havaittiin mm. tuulihaukka, käki, punavarpunen ja rytikerttunen paikallisina, itärannalla 3 taivaanvuohta, 4 valkovikloa, 3 mustavikloa, metsäviklo, punakuiri, pikkukuovi, 10 suosirriä, lapinsirri, n. 30 liroa ja nuori pikkutylli. Lotta saapui iltapäivällä m/s Aspöllä kesän viettoon.

valkov
Valkoviklojen syysmuutto on vilkkaassa vaiheessa

Sunnuntaina 25.7.2010 puhalsi edelleen reipas itätuuli, sade loppui aamuyöllä ja päivä oli kaunis ja aurinkoinen. Lämpöä taas 23 astetta. Kolme käyntiä itärannalla, muuten kevyttä komppausta. Päivän havaintoja olivat mm. 7 suosirriä, 10 valkovikloa, 3 metsävikloa, 2 suokukkoa, n. 55 liroa, 2 pikkukuovia, 18 muuttavaa meriharakkaa (1a) ja itärannalla oleskeli koko päivän 2 jänkäsirriäistä. Niitä tuli illansuussa kuvattuakin. Saunalahden pikku ruovikossa oli edelleen rytikerttunen ja perukassa yhteensä 6 ad-mustakurkku-uikkua, joista kahdella parilla poikaset – 3+1 pientä poikasta. Varmaankin Suomen eteläisin pesintä.
Maanantai 26.7.2010 oli jälleen lämmin ja heikkotuulinen päivä, iltapäivällä hiukan kevyttä tihkua. Kevyttä retkeilyä ja illansuussa vähän kuvausta itärannalla. Aamun tunnin meristaijaus lähes tulokseton. Päivän haviksia olivat mm. käpytikka, 8 valkovikloa, metsäviklo, 2 punakuiria, 5 suosirriä, lapinsirri, jälleen 2 paikallista jänkäsirriäistä, jp-tundrakurmitsa, n. 50 liroa, pikkutylli ja suokukko. Liina tuli tänään meille kesänviettoon.

jankas
Jänkäsirriäinen on Utössä harvalukuinen muuttaja

Tiistai 27.7.2010 oli jälleen helteinen päivä – aurinko porotti ja lounaistuuli vain henkoili hiukan. Aamulla tuttu tunnin staijaus, muuten pari kierrosta itäosassa. Kahlaajia tänään mm. 2 punakuiria, 8 pikkukuovia, 3 suosirriä, 2 suokukkoa, 2 taivaanvuohta, 7 valkovikloa ja n. 30 liroa. Käkiä nyt 2, toinen punaruskea, lisäksi majakalla lekutteli tuulihaukka. Pihallamme oleskeli liki pari tuntia ad-kirjokerttu ja 2 nuorta lintua – rätisivät ahkerasti ja sain muutaman kelpo kuvankin. Aamulla oli pihapihlajassa myös vähän yllättäen kultarinta. Päivällä löytyi kappelin luota myös aika odottamatta koiras-mustaleppälintu, joka kuitenkin pian hävisi jonnekin merivalvontatornin taakse. Satama oli edelleen piukassa veneitä, kesä koreimmillaan.

kirke
Kirjokertun lentopoikasia oli pihallamme kaksi – pesintä on taas onnistunut saaressa

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.