Helsingissä töitä, kulttuuria ja – lintukuviakin!

Keskiviikkona 15.11.2006 alkoi 3-päiväinen työreissu Helsinkiin mutta olin päättänyt yrittää nipistää aikaa muutamalle mahdolliselle lintukuvallekin. Esitelmiä olisi kuitenkin kahtena päivänä ”häiritsemässä” yhteensä 4 tuntia. Ajelin autolla pilvisessä + 4-asteen lämpötilassa Hesaan ja majoituin Hotelli Vaakunaan. Sen jälkeen pidin runsaat 3 tuntia koulutusta ja kuudeksi ehdin Outia vastaan rautatieasemalle. Hotellissa pikainen vaatteiden vaihto ja kävely iltajuhlaan Hotelli Crowne Plazaan (entinen Hesperia). Upeat juhlat, hieno ruoka, mukavaa tanssimusiikkia ja mielenkiintoista (pääosin tuttua) seuraa.
Uni maistui ja seuraavan päivän 16.11.2006 Outi kierteli Hesan taidemuseoita ja näyttelyjä, itse lähdin klo 8.45 Mika Bruunin kyydissä vähän koluamaan pääkaupunkiseudun marraskuisia kuvauskohteita, joita ei lyhyeen ja paksupilviseen mutta sateettomaan ja tyveneen päivään tietenkään montaa mahdu. Aloitimme Helsingin itäpuolelta Laajasalosta, jossa kävely komean aarnimetsän läpi meren rannalle, johti toivottuun kohteeseen: rantamännyn oksalla istuskeli (ja torkkui) komea huuhkaja, joka – vaikka oli aivan ilmeisesti reviirillään – ei tähän vuodenaikaan juuri meitä noteerannut. Saimme molemmat raksuttaa digikuvia kaikista suunnista pöllöä, joka oli noin 5 metrin korkeudella hienossa männyssä. Mainio alku päivälle!

bubo

Jatkoimme matkaa Espoon Laajalahden perukkaan Elfvikiin, johon jäin tunniksi ruokinnalle kuvaamaan ahkerasti laudalla käyvää asiatica-alalajin pähkinänakkelia, samalla kun Mikan oli käytävä työpaikalla hoitamassa joku työjuttu. Hämärästä valosta huolimatta nakkelikuvia varmaan syntyi jokunen kelvollinenkin ja Mikan palattua jatkoimme klo 13.15 maissa kohti Espoon Soukkaa, jossa on pari päivää ruokinnalla vieraillut pikkusirkku. Paikalla oli muutama orni, joiden mukaan lintu oli varttia aiemmin hävinnyt läheiseen metsään. Paikka ei ollut pätkääkään lintupaikan näköinen, avoin rivitalopiha meren rannalla, ei juuri puita ja vaatimaton pieni lintulauta. Parinkymmenen minuutin odottelun jälkeen pikkusirkku suhahti taas paikalle ja – vaikka oli vähän hankalasti ja kaukaakin kuvattavissa – niin kyllä kameramme taas hetken lauloivat. Pikkusirkku oli paikalla n. 5 minuuttia eikä palannut ainakaan klo 15.15 mennessä enää takaisin ja päätimmekin valon hiipuessa lähteä ansaituille kahville. Pikkusirkkupaikalla näkyi myös mm. palokärki ja 17 ohilentävää pyrstötiaista. Kahvilla suunniteltiin mahdollista Viron lintureissua – Mikahan on loistava Viron lintupaikkojen tuntija. Yritetään järjestää! Päivä oli hieno ja kuvauksellisesti täydellisen antoisa tällaisena pimeänä marraskuun päivänä. Mika ajoi minut takaisin hotellille, jonne Outikin ilmestyi. Menimme syömään ja taas vähän parempaa ylle ja klo 19 Oopperaan katsomaan klassista Joutsenlampea ja kuuntelemaan ajatonta Tsaikovskia. Sopi hyvin tämän lintupäivän päätteeksi.

sirkku

Perjantaina 17.11.006 Outi lähti aamujunalla Turkuun ja itse pakkasin tavarat autoon ja suuntasin Messukeskukseen kuulemaan esityksiä ja pitämään iltapäivällä vielä yhden omankin esitelmäni. Sitten autoon ja takaisin Turkuun. Lauantaiksi luvattiin vesisadetta, joka varmaan olisi kastellut Utössäkin.

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.