Idäntiltaltti

Maanantaina 25.6.2018 oli vaihteeksi pääosin pilvistä ja aamulla saatiin muutama sadepisarakin. Tuuli oli pohjoisluoteesta 7 m/s ja lämpöä 15 astetta. Staijia noin 3 tuntia luotsiasemalla ja tehtiin saarikierros Kesnäsiä lukuun ottamatta. Merellä/muutolla nähtiin mm. 2 kaakkuria, 2 silkkiuikkua, 7 ruokkia, 15 tavia, 4 töyhtöhyyppää, 5 pikkukuovia, isokuovi, 3 liroa, 4 valkovikloa, 3 suokukkoa ja 3 tervapääskyä. Saaressa havaittiin mm. koiras ruskosuohaukka, viitakerttunen, 3 kultarintaa, 10 pikkukäpylintua, laulurastas ja pitkästä aikaa kirjokerttukin, tutussa paikassa raripuskan lähistöllä. Eilen saaresta löytynyt kiurulintu varmistui tänään kangaskiuruksi, onpa outoon aikaan täällä saaressa.

PENSASKERTTU VEI POIKASILLEEN PIENEN LEHTOHEPOKATIN

PENSASKERTTU VEI POIKASILLEEN PIENEN LEHTOHEPOKATIN

RUSKOSUOHAUKKA KÄVÄISI KESKIKESÄLLÄ SAARESSA

RUSKOSUOHAUKKA KÄVÄISI KESKIKESÄLLÄ SAARESSA

Tiistaina 26.6.2018 oli aurinkoista ja pitkään tyventä, iltapäivällä tuuli luoteesta 7 m/s. Lämpö kävi 17 asteessa. Staijia taas pari tuntia luotsiasemalla ja itäosan & kyläalueen kierros. Mainittavia havaintoja olivat valkoposkihanhi, 31 mustalintua, 37 ruokkia, 3 valkovikloa, liro, 5 suokukkoa ja syksyn eka ad suosirri. Saaressa nähtiin mm. luhtakerttunen, rytikerttunen ja kirjokerttu edelleen. Tänään laskettiin vesille s/y Taivaanvuohi.

KARIKUKKOJA PESII UTÖSSÄ 3 PARIA

KARIKUKKOJA PESII UTÖSSÄ 3 PARIA

Keskiviikkona 27.6.2018 oli aurinkoista ja lämmintä (maksimi 19 astetta), lounaistuuli oli heikkoa, 5-7 m/s. Staijattiin runsaat pari tuntia luotsiasemalla ja kierrettiin kylä ja itäosat. Iso osa päivästä kului veneen ja matonpesujen parissa, futista unohtamatta. Lintujakin nähtiin, mm. 45 mustalintua, 3 ruokkia, 4 pikkukuovia, 3 suokukkoa, kultarinta, rytikerttunen ja pikkukäpylintu. Päivän laji oli Mikon aamulla kaupan läheltä löytämä laulava idäntiltaltti, ns. tristis tiltaltti. Lintu kuvattiin ja äänitettiin. Vähän pikkusieppomainen laulu on tuttu mm. viime kesältä, jolloin täällä oleskeli yli kuukauden laulava tristis, ja Mikko on Uralin retkellä kuullut tristiksiä paljon. Mukava kesähavainto.

IDÄNTILTALTTI AAMULLA KAUPAN NURKILLA

IDÄNTILTALTTI AAMULLA KAUPAN NURKILLA

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.