IVP Utössä!

Tänään, 22.10.2008, tuli Utöstä tieto, että Öhmanin Ossi, Lampisen Markus ja Laitisen Leena olivat havainneet klo 11 maissa lännestä saapuneen vaalean pienen kahlaajan, joka oli tippunut uimaan luotsiaseman edustalle ja osoittautunut talvipukuiseksi isovesipääskyksi! IVP oli noussut pian uudelleen lentoon, laskeutunut samantien uimaan toistamiseen ja hetken päästä jatkanut matkaa kovatuuliseen aallokkoon häviten lähimpien luotojen taakse. Hieno havainto jälleen – jo 286. laji Utölle ja vuodari no 224… Kova rarivuosi siis jatkuu, IVP oli jo 10. saarenpinna tänä vuonna (+ harjakoskelo 11.). Muut ovat lunni, isokihu, rusorintakerttu, jalohaikara, ruostepääsky, mustanmerenlokki, sinipyrstö, tiiralokki ja pohjantikka. Osa havainnoista on toki vielä RK:n käsittelyssä, osa jo hyväksytty.

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.