Loppusyksyn lintuja Utössä

Torstaina 19.11.2015 oli aika palata Utöhön. Ajelin päivällä Nauvoon kauppaan ja kahville kunnes siirryin m/s Eivorille, johon kertyi niukasti väkeä. Lintuporukkaa oli kuitenkin Jurmoon matkalla 7 henkeä, Utöhön ei tullut lisäkseni muita. Saaressa on paikalla Järvisen Mikko. Matkalla ei havaintoja, pimeässä kuljettiin suurin osa ajasta. Perillä ripsi heikkoa vesisadetta, tuuli oli koillisessa.

TALITIAISET KÄYVÄT JUOMA-ALTAALLA

TALITIAISET KÄYVÄT JUOMA-ALTAALLA

Perjantaina 20.11.2015 oli puolipilvistä, illansuussa pari sadekuuroa ja tuuli puhalsi pohjoisesta 9-10 m/s. Lämpöä oli enää 4-5 astetta. Staijia kolmisen tuntia ja koko saaren komppaus päälle. Merellä/muuttavana nähtiin mm. kaakkuri, 23 kanadanhanhea, myöhäinen valkoposkihanhi kanukkiparven mukana, 2 lapasotkaa, 6 haahkaa, 15 mustalintua, 2 pilkkasiipeä, 4 riskilää, 4 naurulokkia ja 3 varpushaukkaa. Saaresta löytyi mm. taivaanvuohi, 4 peukaloista, tiltaltti itärannalta ja 20 merisirriä eteläkärjestä plus 5+4 merisirriä Pattskärin luodoilta. Eteläkärjen merisirriparvessa oli yksi värirengastettu yksilö, jonka värikombinaatio osoitti olevan Huippuvuorilla rengastettu vanha lintu (tieto: Roni Väisänen). Illalla saareen saapuivat lintureissulle Koistisen Jarmo ja Teivosen Mika.

merisirri_26_Korppoo_11_15

MERISIRREJÄ SAAREN ETELÄKÄRJESSÄ

MERISIRREJÄ PÄÄSAAREN ETELÄKÄRJESSÄ

Lauantaina 21.11.2015 oli syksyn eka ”pohjoismyrsky” – kovaa luoteistuulta (15-20 m/s) ja pitkin päivää sade- ja räntäkuuroja, lämpötila 2-3 astetta ja käväisi vain 1 asteessakin. Staijia pari tuntia ja saaressa kiertelyä mutta sää ja lintujen vähyys näkyvät. Mainittavimmat havainnot olivat 4 allia, 2 mustalintua, Gavia sp, varpushaukka, kanahaukka, kiuru, 6 tilheä, peukaloinen, 7 räkättiä, 23 peippoa, 2 pikkuvarpusta, hippiäinen ja pajusirkku. Saareen saapui illalla mm. Jukka Vilén pienen lintuporukan kanssa.

MUUTAMA NUORI JA TALVIPUKUINEN VANHA NAURULOKKI PYÖRII LÄHIVESILLÄ

MUUTAMA NUORI JA TALVIPUKUINEN VANHA NAURULOKKI PYÖRII LÄHIVESILLÄ

Sunnuntaina 22.11.2015 oli parempi lintupäivä (lajeja yhteensä 41) – luoteistuuli oli rauhoittunut 5-8 m/s ja sade- & räntäkuuroja saatiin ehkä hiukan eilistä harvemmin. Lämpötila oli 2-3 astetta plussalla. Staijattiin luotsiasemalla noin kolme tuntia ja koko saari kompattiin. Merellä/muuttavana nähtiin mm. kaakkuri, 23 merimetsoa, 16 kyhmyjoutsenta, 15 laulujoutsenta (2a), haapana, 6 tavia, 3 allia, 40 mustalintua, pilkkasiipi, 2 tukkakoskeloa, 47 isokoskeloa, 2 naurulokkia ja 3 riskilää. Pattskärin luodoilla hyöri yhteensä 25 merisirriä, itärannalta nousi taivaanvuohi ja saaressa pyöri varpushaukka Pikkulinnuista mainittavimmat olivat kiuru, niittykirvinen, 112 tilheä, 5 peukaloista, 6 räkättiä, tiltaltti edelleen itärannalla, kuusitiainen, kottarainen, peräti 38 peippoa, 18 vihervarpusta ja 19 urpiaista. Koistinen ja Teivonen lähtivät päivällä mantereelle.

TILTALTTI RUOKAILI TÄNÄÄN ITÄRANNAN LEVÄVALLEILLA

TILTALTTI RUOKAILI TÄNÄÄN ITÄRANNAN LEVÄVALLEILLA

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.