Viirupöllö piilottelee…

Tänä syksynä on vuosien tauon jälkeen viirupöllöjä nälkävaelluksella ja tätä Varsinais-Suomessa kovin harvinaista pöllöä on löytynyt Turusta tai sen liepeiltä jo ainakin 5-6 yksilöä, pääkaupunkiseudulta vielä enemmän. Olen yrittänyt päästä kamerani kanssa viirupöllön luo mutta toistaiseksi tuloksetta. Olen aina näköjään ollut muussa paikassa tai töistä estynyt lähtemästä kun viirupöllö on suvainnut poseerata mutta ehkä se tästä vielä… Tänään, kauniissa auringonpaisteessa, hain eilen löytynyttä viirupöllöä Kaarinasta – turhaan. Meistä useammasta hakijasta vain Kuuselan Ari ehti sen tänään nähdä pari kertaa lennossa ennen linnun katoamista Littoistenjärven rantametsikön uumeniin. Täytyy kai kuljettaa kameraa varmuuden vuoksi mukana joka päivä.

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.