Mantereelle

Maanantaina 3.2.2020 oli puolipilvistä, kohtalaista (8-12 m/s) luoteistuulta ja lämpöä 2 astetta. Ilma on siis vähän viilentynyt. Staijia tunti aamulla luotsiasemalla, lisäksi kierrettiin koko saari lukuun ottamatta Enskäriä. Olipa mukavan raikas ulkoiluilma, linnustossa ei kuitenkaan mitään uutta auringon alla… Merellä näkyi mm. 2 allia, tp riskilä ja hienosti tp ruokki Patteriniemen vierestä pohjoiseen. Saarikierroksella nähtiin mm. kiuru, niittykirvinen, 2 peukaloista, 3 punarintaa, 10 räkättirastasta, 2 pikkuvarpusta ja eteläkärjessä 5 merisirriä. Luhtakanakin äänteli taas itärannan ruovikossa.

SAARESSA TALVEHTII PARI RAUTIAISTA, MUTTA IHAN HELPPOJA NE EIVÄT OLE LÖYTÄÄ

SAARESSA TALVEHTII PARI RAUTIAISTA, MUTTA IHAN HELPPOJA NE EIVÄT OLE LÖYTÄÄ

Tiistaina 4.2.2020 taisi olla ”talven” eka pakkaspäivä, – 1 astetta. Taivas oli selkeä, aurinko lämmitti jo mukavasti, ja pohjoiskoillinen tuuli oli heikkoa, 4-6 m/s. Staijia vajaa tunti luotsiasemalla ja kierrettiin koko saari eteläkärkeä lukuun ottamatta. Näkyi mm. alli, 2 riskilää ja länsipuolen luodoilla 7 merisirriä. Saarikierros tuotti aika niukasti havaintoja – närhi, 5 tilheä, 5 punarintaa, peukaloinen, kiuru ja 2 pikkuvarpusta mainittavimmat.

MERISIRREJÄ ON TULLUT KUVATTUA TOSI PALJON TÄNÄ TALVENA

MERISIRREJÄ ON TULLUT KUVATTUA TOSI PALJON TÄNÄ TALVENA

Keskiviikkona 5.2.2020 lähdimme Outin kanssa käymään mantereella. Päivä oli pääosin aurinkoinen, lämpötila nousi 3 asteeseen ja luoteistuuli puhalsi 10-12 m/s. Kevyt vajaan tunnin staiji aamulla ja kierrettiin itäosa ja kyläalue. Lintuja oli niukasti näkyvillä, mainittavimmat olivat riskilä, 2 närheä, punarinta ja 2 peukaloista. Merisirreistä ei näkynyt tänään jälkeäkään. Matka mantereelle m/s Kökarilla, lähtö auringonlaskun aikaan.

TESTASIN SONYN (JA ITSENI) NOPEUTTA...

TESTASIN SONYN (JA ITSENI) NOPEUTTA…

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.