Kylmä pohjoisvirtaus koettelee

Maanantaina 28.5.2012 tuuli kääntyi hetkeksi lounaaseen, 7-8 m/s, kunnes päivällä pilvistyi ja tuuli heitti pohjoisluoteeseen voimistuen 12-14 m/s. Ilma kylmeni nopeasti. Aamulla staijausta, muuten kiertelyä aika hiljaisessa saaressa. Muuttavana nähtiin mm. 29 kuikkaa, 3 kaakkuria, 148 Gaviaa, 10 sepelhanhea, 18 ruokkia, 190 (4a) isoa kahlaajaa, vesipääsky, harmaahaikara, 4 laulujoutsenta ja 28 tervapääskyä. Saaressa havaittiin mm. 2 kanadanhanhea, 3 harmaasorsaa, 2 törmäpääskyä ja itärannalla tundrakurmitsa, jänkäsirriäinen ja 5 suosirriä. Merikotkia oli tänään 18 yksilöä saalista odottelemassa. Pikkulintuja nähtiin mm. 4 kultarintaa, pensassirkkalintu, 2 rytikerttusta, ruokokerttunen ja talomme ympärillä innokkaasti laulanut idänuunilintu, jota Markuksen kanssa innokkaasti kuvasimme. Markus oli eilen illalla nähnyt kookkaan lepakon lentelevän kylällä täsmälleen samassa paikassa, jossa 16.5.2009 kuvasin pikkulepakon.

LAULAVA IDÄNUUNILINTU ON VIIHTYNYT PIHAPIIRISSÄMME

KÄENPIIAT NÄYTTÄVÄT TAAS PESIVÄN SAARESSA

Tiistaina 29.5.2012 jatkui kylmä ja navakka (11 m/s) pohjoistuuli, taivas oli kirkas. Merellä oli kovin hiljaista, kuten saaressakin. Nähtiin mm. 8 kuikkaa, 7 Gaviaa, 2 kanadanhanhea, 13 ruokkia, nuolihaukka, mehiläishaukka ja kurki. Saaressa pysähtyi muutolla 12 (5+7) jänkäsirriäistä ja 4 vesipääskyä, itärannalla oleskeli edelleen harmaasorsakoiras ja kylällä lauleli aamulla idänuunilintu, luhtakerttunen ja pyöri 2 pikkusieppoa. Harmaasieppoja oli runsaasti, noin 30 yksilöä. Taitaa pohjoisvirtaus jatkua vielä huomennakin… Sällylän Seppo lähti tänään mantereelle.

SAALISTAVIA MERIKOTKIA ON UTÖSSÄ NYT 15-20 YKSILÖÄ, TÄSSÄ HAAHKANAARAS JA POIKANEN OVAT JUURI SUKELTANEET

 

 

 

 

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.